ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ε.Τατάρ προωθεί τη νέα «ατζέντα» του καθ’ υπόδειξιν της Άγκυρας στον ΟΗΕ: «Υπάρχουν νέες πραγματικότητες στην Κύπρο»

Ο Ε.Τατάρ προωθεί τη νέα «ατζέντα» του καθ’ υπόδειξιν της Άγκυρας στον ΟΗΕ: «Υπάρχουν νέες πραγματικότητες στην Κύπρο»

Η συνάντηση του Τουρκοκυπρίου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, ολοκληρώθηκε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φόντο των τουρκικών προκλητικών ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαρώσια.

Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης τόσο στην Κύπρο όσο και στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ επέμεινε στις θέσεις του και έκανε λόγο για «νέες πραγματικότητες στο νησί», ενώ επίσης φαίνεται πως απέφυγε να θίξει το θέμα των Βαρωσίων, μετά και τις αντιδράσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων από το προκλητικό «σόου» του Ερντογάν πριν από μερικές εβδομάδες.

Ειδικότερα, η συνάντηση των δύο διήρκησε περίπου ένα δίωρο και στη συνέχεια ο ηγέτης του ψευδοκράτους δήλωσε πως «ούτε η Κύπρος, ούτε η Ανατολική Μεσόγειος είναι οι ίδιες. Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Εξηγήσαμε τη διαφορετική μας στάση με λεπτομέρεια. Η κ. Λουτ ήρθε στην Κύπρο στο πλαίσιο της διερεύνησης για την διάσκεψη 5+1. Βρήκε αυτά που της είπαμε εποικοδομητικά. Το θέμα των Βαρωσίων δεν ήταν στην ατζέντα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τατάρ έκανε λόγο για «νέες πραγματικότητες στο νησί», μια αντίληψη που αναμένεται να ερμηνευθεί από τη Λευκωσία και πιθανώς να δώσει τη δική της «απάντηση», αφού σήμερα το απόγευμα κατά τις 7, η Λουτ θα συναντήσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ θα αναχωρήσει αύριο αναχωρεί για την Αθήνα, όπου την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.