ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δημοσκόπηση προεδρικών Κύπρου: Μειώνει την απόσταση ο Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Αυτά είναι τα ζητήματα που «καίνε» τους Κύπριους

Δημοσκόπηση προεδρικών Κύπρου: Μειώνει την απόσταση ο Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Νίκο Χριστοδουλίδη

Δημοσκόπηση για τις κυπριακές προεδρικές εκλογές δείχνει την μείωση της απόστασης μεταξύ του Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα Παγκύπριας δημοσκόπησης της εταιρείας INTERVIEW για τις επερχόμενες  προεδρικές εκλογές που παρουσίασε κατ’ αποκλειστικότητα η Βεργίνα Κύπρου, στην ερώτηση «εάν αύριο είχαμε εκλογές ποιον θα ψηφίζατε;» το 33,5% των ερωτηθέντων απάντησε Νίκο Χριστοδουλίδη και το 19,6% τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Με διαφορά δέκα μονάδων οι συμμετέχοντες στην έρευνα κοινής γνώμης έκριναν ως καταλληλότερο για την Προεδρία τον υποψήφιο Αβέρωφ Νεοφύτου (37,2%) έναντι του άλλου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη (27,9%), ενώ ο υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης απέσπασε ποσοστό προτίμησης  51% έναντι  26,2% του Ανδρέα Μαυρογιάννη και σε σχέση με τον Αβέρωφ Νεοφύτου συγκέντρωσε 45,5% έναντι 25,4%.

Με θετικό πρόσημο έκρινε το 34% των ερωτηθέντων και την μέχρι τώρα θητεία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ,ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 74% όσων συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε πως η χώρα κινείται σε λάθος  κατεύθυνση.

Τι απασχολεί τους πολίτες   

Το εθνικό θέμα της Κύπρου σε ποσοστό 24,6%, η διαφθορά σε ποσοστό 21% και η οικονομία σε ποσοστό 14,2% , είναι τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη στην Κύπρο, όπως κατέδειξε η Παγκύπρια δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού καναλιού Βεργίνα Κύπρου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Δημοσκόπησης το 31% των ερωτηθέντων θα επιθυμούσαν Πρόεδρο που να προέρχεται σε ποσοστό 31% από τη Δεξιά/Κεντροδεξιά, έναντι της Αριστεράς/Κεντροαριστεράς που επέλεξε ένα ποσοστό 16%.

Διχασμένη ωστόσο είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά το κριτήριο επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας . Στην ερώτηση: « Με ποιο κριτήριο θα ψηφίζατε Πρόεδρο της Δημοκρατίας» το 40% απάντησε «να στηρίζετε από το κόμμα που ψηφίζω» και το «37% να είναι ανεξάρτητος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.