ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Χριστοδουλίδης για Γάζα: «Προχωρά η πρωτοβουλία μας για ανθρωπιστικό υλικό»

«Σήμερα που μιλάμε βρίσκεται στο Ισραήλ τεχνική ομάδα από την Κυπριακή Δημοκρατία»

Ν.Χριστοδουλίδης για Γάζα: «Προχωρά η πρωτοβουλία μας για ανθρωπιστικό υλικό»

Τη φρεγάτα του 6ου αμερικανικού στόλου Mount Whitney η οποία ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Λάρνακας επισκέφτηκε σήμερα (3/12) το απόγευμα ο πρόεδρος της Κυριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Κύπριος πρόεδρος είπε πως «η παρουσία μου εδώ και η παρουσία των Αμερικανών, καταδεικνύει το γεγονός ότι οι σχέσεις μας βρίσκονται όσο ψηλά όσο ποτέ προηγουμένως, και υπάρχει πολιτική βούληση και από τις δύο κυβερνήσεις για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας, στις πολιτικές και στις οικονομικές σχέσεις, και έχουμε ένα οδικό χάρτη εξελίξεων που θέλουμε να δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, εξελίξεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων.

Επίσης, η παρουσία μου εδώ καταδεικνύει τον ρόλο που επιχειρούμε να διαδραματίσουμε ειδικότερα στην παρούσα φάση με τον τραγικό πόλεμο στο Ισραήλ, βλέπουμε καθημερινά τα όσα εκτυλίσσονται, μέσα και από την προσπάθεια μας να δημιουργηθεί ένας θαλάσσιος διάδρομος για να αποστέλλεται ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ήδη υπάρχει στην Κύπρο ανθρωπιστική βοήθεια.

Σήμερα που μιλάμε βρίσκεται στο Ισραήλ τεχνική ομάδα από την Κυπριακή Δημοκρατία όπου βλέπουν κάποιες λεπτομέρειες, θα έχουμε αυτή τη βδομάδα επίσκεψη και από το Ισραήλ, αλλά και κάποια ευρωπαϊκά κράτη.

Και σε πολιτικό επίπεδο, ακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα, την Τρίτη θα ταξιδεύσω αυθημερόν στην Αίγυπτο και μετά στην Ιορδανία, για να δούμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να καταστεί εφικτό το συντομότερο να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Ο ρόλος μας εδώ είναι ρόλος μιας χώρας πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ευελπιστούμε σύντομα να τερματιστεί αυτή η κατάσταση που βλέπουμε. Είναι τραγικά τα όσα βλέπουμε καθημερινά.

Και ως Κυπριακή Δημοκρατία, το κράτος μέλος της ΕΕ που γειτνιάζει με την περιοχή, με εξαιρετικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά και με όλα τα γειτονικά κράτη, να βοηθήσουμε – πάντα στον βαθμό του δυνατού, θέλω να το επαναλαμβάνω αυτό συνεχώς – στα θέματα που μπορούμε, ειδικότερα σε θέματα ανθρωπιστικής φύσεως».

Από την πλευρά της η πρέσβης των ΗΠΑ Τζούλι Φίσερ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «απολαμβάνουμε την απίστευτη συνεργασία μεταξύ των ομάδων των χωρών μας που εργάζονται τόσο σκληρά για να φέρουν ασφάλεια και σταθερότητα, ειδικότερα στους πολίτες αυτής της περιοχής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας». Η κυρία Φίσερ εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση της για την επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, έχει απαγορευθεί εδώ και χρόνια ο ελλιμενισμός ρωσικών σκαφών σε κυπριακά λιμάνια ακόμα και για σκοπούς ανεφοδιασμού, κάτι που συνέβαινε συχνά στο παρελθόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.