ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ευχαριστημένο το ΥΠΕΞ Κύπρου από την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ – Θα έχει επιπτώσεις στα ρωσικά όπλα της ΕΦ;

«Μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση ΗΠΑ να προχωρήσει στην ολική άρση των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων στην Κύπρο»

Ευχαριστημένο το ΥΠΕΞ Κύπρου από την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ – Θα έχει επιπτώσεις στα ρωσικά όπλα της ΕΦ;

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ να προχωρήσει στην ολική άρση του εμπάργκο όπλων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά δεν μπορεί κάποιος να μην παρατηρήσει την στιγμή που γίνεται αυτό, δηλαδή την στιγμή που προσπαθούν να ενισχύσουν την Ουκρανία οι ΗΠΑ με κάθε μορφής ανατολικής προέλευσης πολεμικό υλικό, και η Κύπρος έχει αρκετά.

Κανείς δεν θα μπορεί να παραξενευθεί αν την επαύριον ανακοινωθεί η αποστολή των ρωσικής προέλευσης υλικών της ΕΦ στο Κίεβο. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο πίσω στον Απρίλιο το δημοσίευμα του Forbes για θετική γνώμη παραχώρησης  των ρωσικής προέλευσης υλικών στην Ουκρανία

Άρματα Τ-80, ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3, επιθετικά ελικόπτερα Mi-35 (αν δεν πουληθούν στην Σερβία), συστήματα Tor-M1 και BUK για να αναφέρουμε μερικά από τα κύρια οπλικά συστήματα που αγοράστηκαν από την Κύπρο σε περιόδους που τα αμερικανικά όπλα εξοπλίζουν τις κατοχικές δυνάμεις ενώ δεν επέτρεπαν να γίνεται εκχώρηση στην ΕΦ, αλλά και όταν κανείς δεν πουλούσε στην Κύπρο, πλην εξαιρέσεων.

Η απώλεια αυτών για τα οποία έχει γίνει τεράστια επένδυση δεν ξέρουμε κατά πόσο θα καλυφθεί από τυχόν αμερικανικά συστήματα αναλόγων δυνατοτήτων αλλά και ακόμα αν αποφασιστεί πότε θα έρχονταν και πότε θα εκπαιδεύονταν τα πληρώματα. Το αποτέλεσμα “γυμνή” Κύπρος και έρμαιο των επιβουλεύσεων του Ερντογάν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την εν λόγω απόφαση, η οποία είναι απότοκο της εκπλήρωσης όλων των προϋποθέσεων που είχαν τεθεί από τη νομοθεσία «Eastern Mediterranean Security and Energy Partnership Act» που θέσπισε το Αμερικανικό Κογκρέσο το 2019.

Πρόκειται για απόφαση σταθμό που επιβεβαιώνει την ουσιαστική και έμπρακτη ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – ΗΠΑ στους τομείς ασφάλειας και άμυνας.

Μιας στρατηγικής εταιρικής συνεργασίας που διεξάγεται στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της ανάγκης για οικοδόμηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην ταραχώδη γεωγραφική λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

«Μεγάλη ικανοποίηση για την απόφαση ΗΠΑ να προχωρήσει στην ολική άρση των περιορισμών στις εξαγωγές όπλων στην Κύπρο», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, επισημαίνοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ακόμα ένα απτό δείγμα της αναβαθμισμένης διμερούς συνεργασίας, τα θεμέλια της οποίας οικοδομήσαμε με σταθερά βήματα την τελευταία δεκαετία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.