ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερωτική επαφή στο νερό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Ερωτική επαφή στο νερό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Ειδικά κατά τις καλοκαιρινές μέρες είναι πολύ πιθανό να έχεις μια σεξουαλική εμπειρία μέσα στο νερό. Σίγουρα θα θέλεις να κάνεις πολλές ερωτήσεις και θα έχεις σκεφτεί ένα σωρό πράγματα για την συγκεκριμένη πράξη.

Εμείς, σου λύνουμε τα χέρια και σου δίνουμε όσες απαραίτητες πληροφορίες υπάρχουν για το ζήτημα, ώστε να ξέρεις πως να το διαχειριστείς.

Το νερό αποδυναμώνει το σπέρμα;

Πολλοί πιστεύουν ότι το νερό, είτε βρύσης είτε θαλασσινό, είτε πισίνας που έχει χλώριο αποδυναμώνει το σπέρμα. Κάπως έτσι, θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος προφύλαξης όταν κάνουν σεξ σε τέτοια περιβάλλοντα, γιατί ούτε μπορεί να κολλήσουν κάποιο ΣΜΝ, ούτε υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης. Όλα αυτά βέβαια, είναι μύθοι, γιατί κανένας τύπος νερού δεν σκοτώνει το σπέρμα, ούτε αποτελεί μέθοδο προφύλαξης και αντισύλληψης. Αν λοιπόν η εκσπερμάτωση γίνει στο αιδοίο ή τον πρωκτό του άλλου ατόμου μέσα στο νερό, οι κίνδυνοι παραμένουν ίδιοι.

Υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις ΣΜΝ λόγω του σεξ στο νερό;

Για να κολλήσεις ΣΜΝ πρέπει είτε να κάνεις σεξ, είτε να έρθεις σε επαφή με το δέρμα του άλλου ατόμου που νοσεί ή φέρει τον ιο. Δε θα κολλήσεις τίποτα, επειδή μπήκες στην ίδια πισίνα με κάποιον που μπορεί να έχει ένα ΣΜΝ ή επειδή κολυμπήσατε στην ίδια θάλασσα. Όμως, ο κίνδυνος μόλυνσης παραμένει ειδικά στα στάσιμα νερά. Αν λοιπόν κάνεις σεξ με κάποιον σε ένα τζακούζι, είναι πιθανό το μολυσμένο νερό να εισέλθει στα γεννητικά σου όργανα και με τις εκδορές που μπορούν να προκύψουν λόγω του σεξ, τα μικρόβια να εισάλθουν πιο εύκολα στον οργανισμό σου. Πολύ πιθανόν λοιπόν να πάθεις ουρολοίμωξη, κολπίτιδα και μυκητίαση.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις προφυλακτικό;

Μπορείς ναι, αλλά μιας και οι εταιρείες που κυκλοφορούν τέτοια προϊόντα δεν τα τεστάρουν στο νερό, δεν είναι σίγουρο το πόσο μπορούν να σε προστατέψουν υπό αυτές τις συνθήκες. Επιπλέον, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις σίγουρα λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη, μιας και το aιδοίο στο νερό χάνει τη φυσική του υγρασία, κάτι που αυξάνει την τριβή και κάνει πιθανότερο το σπάσιμο του προφυλακτικού. Ακόμα, το πολύ ζεστό νερό, όπως είναι σε ένα τζακούζι, μπορεί να το κάνει ακόμα πιο ευαίσθητο. Οπότε, έχε στο νου σου ότι μπορεί και να σου γλιστρήσει ανά πάσα στιγμή, για αυτό έχε δυο τρία δίπλα σου, ενώ αν μιλάμε για κολπικό σεξ, μπορείς να χρησιμοποιήσεις γυναικείο προφυλακτικό που είναι πιο σταθερό.

Πως μπορείς τελικά να κάνεις σεξ στο νερό;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, να έχεις λιπαντικό για το κολπικό σεξ, αλλιώς εκτός του ότι μπορεί να σπάσει το προφυλακτικό μπορεί να τραυματιστείς και εσύ και δεύτερον ότι είναι πολύ πιθανό να γλιστρήσεις, ειδικά αν το δοκιμάσεις σε μπανιέρα με λιπαντικό. Αν θέλεις να είσαι πιο safe, κάνε προκαταρκτικά μέσα στο νερό και συνέχισε κάπου στεγνά τα υπόλοιπα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.