ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ο πρωταγωνιστής του «Spartacus» θα πάρει μέρος στη νεα ταινία του Β.Τσικάρα για το 1821 (βίντεο)

Ο πρωταγωνιστής του «Spartacus» θα πάρει μέρος στη νεα ταινία του Β.Τσικάρα για το 1821 (βίντεο)

Ο Νεοζηλανδός αστέρας του Χόλυγουντ Μάνου Μπένετ, γνωστός από τη συμμετοχή του στις αμερικανικές υπερπαραγωγές Spartacus, Arrow, Hobbit κ.α, βρίσκεται στην Ελλάδα και παίρνει μέρος στη νέα ταινία του Βασίλη Τσικάρα για το 1821.

Πρόκειται για το ιστορικό δράμα «Πέντε 5», που αναδεικνύει μια άγνωστη -στους περισσότερους- πτυχή του αγώνα της Εθνεγερσίας. Τ’ ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, τον Σεπτέμβριο του 1821, από τους Οθωμανούς.

Με την ταινία αυτή ο Βασίλης Τσικάρας, ολοκληρώνει την τριλογία του για το 1821, μετά τα προηγούμενα έργα «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία», που άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και έφεραν και πάλι στο προσκήνιο κινηματογραφική θεματολογία για το 1821 και τον αγώνα του Έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Ο Μάνου Μπένετ υποδύεται ένα νεαρό μουσουλμάνο, κάτοικο της Σαμοθράκης την περίοδο της Επανάστασης του 1821, που όμως βρίσκεται στο πλευρό των επαναστατημένων κατοίκων του νησιού που δέχτηκαν στη συνέχεια τη εκδικητική μανία των Οθωμανών.

Με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, ο Μπένετ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή του στην ταινία του σκηνοθέτη Βασίλη Τσικάρα, με τον οποίον γνωρίστηκε πριν από τρία χρόνια στην Πελοπόννησο.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν, όταν ο Νεοζηλανδός αστέρας, απέτισε φόρο τιμής στον τάφο του αείμνηστου Έλληνα ηθοποιού του Χόλυγουντ Στέφανου Μιλτσακάκη, στη γενέτειρά του Προβατώνα Έβρου.

Γνωστός και ως «Στέφανος Παγκράτιο» ο Μιλτσακάκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στο «Παγκράτιον και ηθοποιός σε αμερικανικές ταινίες δράσης, απεβίωσε το 2019 σε ηλικία 60 ετών. Μεταξύ άλλων, υπήρξε κινηματογραφικός αντίπαλος του Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ -σε πέντε ταινίες- υποδυόμενος πάντα τον κακό.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Σουφλί, ο Μπένετ ενημερώθηκε για τον τάφο του Μιλτσακάκη στον Προβατώνα και ζήτησε να τον επισκεφθεί, αφού γνώριζε την πορεία του ως «κακού» δίπλα στον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ. Συγκινητική υπήρξε η στιγμή, όπως αναφέρει η ενημερωτική πύλη e-evros.gr, όταν ο Νεοζηλανδός ηθοποιός -Μαορί στην καταγωγή- χόρεψε το «Χάκα», τον εντυπωσιακό τελετουργικό χορό των ιθαγενών Μαορί της Νέας Ζηλανδίας, με τον οποίο τιμούν τους νεκρούς ή τιμούν κάποιους διακεκριμένους ανθρώπους, αφού πρώτα ζήτησε ευγενικά απ’ όσους τον συνοδεύαν ν΄ απομακρυνθούν.

O ίδιος νωρίτερα επισκέφθηκε τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, δηλώνοντας πως χαίρεται που βρίσκεται στην Θράκη πατρίδα του θρυλικού Σπάρτακου, τη σειρά με την οποία ο ίδιος καταξιώθηκε παγκοσμίως. Θέλοντας μάλιστα να ευχαριστήσει τον δήμαρχο Σοφλίου, χόρεψε μέσα στο γραφείο του τον παραδοσιακό χορό «Χάκα» των Μαορί της πατρίδας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, χαιρέτισε τον κ.Καλακίκο με το έθιμο του χαιρετισμού hongi, που κρύβει υψηλό συμβολισμό για τους Μαορί της πατρίδας του, καθώς η ένωση των δύο κεφαλιών με τη μύτη, θέλει τους ανθρώπους που συμμετέχουν να μοιράζονται τις αναπνοές τους, και κατά την παράδοση, ένα κομμάτι της ψυχής τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.