ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σας μετά το σεξ

Πέντε πράγματα που μπορεί να συμβούν στο σώμα σας μετά το σεξ

Κατά τη διάρκεια, αλλά και τις πρώτες στιγμές μετά το σεξ, πιθανότατα να αισθάνεστε πολύ όμορφα. Με τόσα πολλά να συμβαίνουν εκείνη την ώρα, δύσκολα θα εστιάσετε σε ό,τι συμβαίνει στο σώμα σας.

Επειδή, όμως, η σεξουαλική πράξη περιλαμβάνει όλο το κορμί, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε ορισμένες αντιδράσεις που σας φαίνονται περίεργες, αλλά στην πραγματικότητα είναι απόλυτα φυσιολογικές.

Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε. Παρακάτω, διαβάστε μία λίστα με τις πιο συνηθισμένες αντιδράσεις του ανθρώπινου σώματος, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τη σεξουαλική επαφή, για τις οποίες δεν θα πρέπει να ανησυχείτε.

Έχετε αέρια εκεί κάτω

Συμβαίνει πολύ συχνά και στις περισσότερες γυναίκες. «Στη διάρκεια της διείσδυσης, μαζί με το ανδρικό πέος στον κόλπο εισέρχονται αέρας και υγρά (πέρα από εκείνα που παράγει η ίδια η γυναίκα) και αυτά προκαλούν τα αέρια και τους περίεργους ήχους. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την απελευθέρωση αερίων από τον πρωκτό, καθώς τα κολπικά αέρια δεν οφείλονται στα βακτήρια του γαστρεντερικού, αλλά είναι αποτέλεσμα της παγίδευσης αέρα εντός του κόλπου. Ο κόλπος δεν είναι ένας ευθύς σωλήνας, αλλά διαθέτει πτυχώσεις εντός των οποίων μπορεί να παγιδευτεί ο αέρας. Κατά τη διάρκεια του σεξ, καθώς το ανδρικό μόριο κινείται εντός και εντός του κόλπου, είναι δυνατό να εισέλθει στα γυναικεία γεννητικά όργανα αέρας. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στάση στο σεξ, αλλά και όταν η γυναίκα γυμνάζεται», λέει η Mary Jane Minkin, καθηγήτρια Γυναικολογίας και Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ.

Πονάτε

Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, οι γυναίκες μπορούν να βιώσουν πόνο μετά τον οργασμό ακόμα κι αν δεν έχουν αισθανθεί πόνο κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Μια μελέτη του 2009 ανέφερε τρεις περιπτώσεις γυναικών που έζησαν αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν φυσικές αιτίες πόνου. Η σεξουαλική δραστηριότητα απελευθερώνει στο σώμα ωκυτοκίνη και αυτό προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα. Εάν αυτές οι κράμπες εμφανίζονται μια φορά στο τόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν είναι πολύ έντονες και συχνές, τότε μία επίσκεψη στον γυναικολόγο είναι απαραίτητη.

Εντοπίζετε κηλίδες αίματος

Η πιθανότερη και πιο απλή εξήγηση για τις κηλίδες αίματος μετά το σεξ είναι να υπάρχει κάποιος μικρός τραυματισμός στα τοιχώματα του κόλπου. Αν, για παράδειγμα, η επαφή γίνει με έντονο τρόπο ή αν ο κόλπος είναι ξηρός, τότε ίσως να δείτε λίγο αίμα στο εσώρουχο μετά το σεξ. Σύμφωνα, πάντως, με τους γυναικολόγους, αν η αιμορραγία είναι έντονη και συνοδεύεται και από πόνο, αυτό μπορεί να είναι σημάδι ενδομυτρίωσης ή κάποιου άλλου έντονου προβλήματος.

Νυστάζετε

Εάν διαπιστώσετε πως θέλετε να ξεκουραστείτε αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, δεν είστε μόνες. «Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται κουρασμένοι. Μα πιθανότητα είναι ότι θα μπορούσατε απλά να είστε εξαντλημένοι σωματικά. Είναι, επίσης, πιθανό ο οργανισμός να αντιδρά στην αλλαγή των χημικών ουσιών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια και μετά τον οργασμό», λέει νευρολόγος W. Christopher Winter.

Έχετε φαγούρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο είδος δερματικής αντίδρασης στο εξωτερικό μέρος του αιδοίου ή κοντά στους μηρούς ή την κοιλιά σας, μπορεί να φταίει το λιπαντικό που χρησιμοποιείτε, το προφυλακτικό, η τριβή ή ακόμα και σεξουαλικό παιχνίδι, ειδικά αν δοκιμάζετε ένα νέο προϊόν. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει κανένα νέο προϊόν ή δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, είναι πιθανό να έχετε αναπτύξει κάποια αλλεργία, η οποία μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή με έναν νέο ή τρέχοντα σύντροφο. Παρ’ όλα αυτά αν τα συμπτώματα είναι στιγμιαία και δεν επαναλαμβάνονται, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν παρατηρείτε κοκκίνισμα, έντονη και με διάρκεια φαγούρα ή πρήξιμο, επιβάλλεται να επισκεφθείτε τον γιατρό σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.