ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι αιτίες που δεν γνώριζες ότι μειώνουν την επιθυμία σου για σεξ!

Και προσπαθεί ο άλλος...

Αυτές είναι οι αιτίες που δεν γνώριζες ότι μειώνουν την επιθυμία σου για σεξ!

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί διάφορες επιστημονικές γνώμες για το σεξ σε μία σχέση. Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να μας πουν οι ειδικοί πως η ερωτική επαφή είναι πολύ σημαντική σε ένα ζευγάρι, κι όταν παύει να ισχύει τότε τα πράγματα είναι κάπως σκούρα.

Αν νιώθεις πως το σεξ με τον σύντροφό σου είναι το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει, για να μην πούμε ότι αν γίνεται νιώθεις ότι κάνεις αγγαρεία, τότε υπάρχουν κι άλλες εξηγήσεις από την προφανή, αυτή δηλαδή ότι δεν τον βλέπεις ερωτικά πια. Τι φταίει όμως όταν εξακολουθείς να τον θέλεις πολύ, αλλά δεν τρελαίνεσαι με την ιδέα να γίνει και κάτι μεταξύ σας; Ναι, υπάρχει εξήγηση και βρίσκεται στα παρακάτω.

Η έλλειψη ύπνου

Η πραγματική εξάντληση στο σώμα σου δεν έρχεται πάντα κατά τη 1 ή 2 το βράδυ, που είναι λογικό λόγω της περασμένης ώρας, ή όταν ετοιμάζεσαι να ξαπλώσεις για ύπνο, αλλά κρύβεται και σε άλλους παράγοντες, όπως στην απώλεια του σεξ. Όταν δεν έχεις κοιμηθεί πολύ και το συνηθίζεις στην καθημερινότητά σου, τότε το σώμα σου δεν έχει την κατάλληλη ενέργεια για να ανταπεξέλθει σε όλα. Η καθαριότητα του σπιτιού, η δουλειά στο γραφείο, οι υποχρεώσεις, η γυμναστική και όλα όσα κάνεις την ημέρα σου, εξαντλούν τις αντοχές άρα είναι λογικό και επόμενο το βράδυ το μόνο που θέλεις να κάνεις, είναι να κοιμηθείς και τελικά, ούτε αυτό κάνεις σωστά. Αν, όμως, βελτιώσεις τον ύπνο σου και το πρόγραμμά σου, η σεξουαλική επιθυμία θα αναζωπυρωθεί.

Η κακή διατροφή που ακολουθείς αυτή την περίοδο

Ο εγκλεισμός αναμφίβολα δεν είναι σύμμαχος μιας πιο ισορροπημένης και σωστής διατροφής, με αποτέλεσμα να καταναλώνεις επεξεργασμένα φαγητά και ζάχαρη που επηρεάζουν το ίδιο αρνητικά την σεξουαλική ζωή, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον ύπνο. Δε λέμε, φυσικά, να κάνεις υπερβολές και να τα κόψεις όλα μαχαίρι, αλλά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, είναι φρόνιμο να λαμβάνεις ενέργεια από διάφορες τροφές, που είναι κατάλληλες για να σου δώσουν ένα boost και να μη νιώθεις κουρασμένη. Ασε δε, που τα επεξεργασμένα φαγητά προκαλούν στομαχόπονους οπότε το τελευταίο που σε νοιάζει είναι το σεξ.

Το αλκοόλ

Όσο και να θες να πίνεις δύο ποτηράκια κρασί μαζί με το βραδινό φαγητό για να χαλαρώνεις και να έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπαίνεις και σε ένα ερωτικό mood, το αλκοόλ σίγουρα έχει διαφορετική επιρροή στη λίμπιντό σου. Σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει εξαιρετικά στο να νιώσεις μια παραπάνω αυτοπεποίθηση, αλλά τα πράγματα μπορεί να πάνε πραγματικά στραβά. Το αλκοόλ, εκτός από την αφυδάτωση στον οργανισμό σου, θα περιορίσει κατά πολύ την ερωτική απόλαυση με τον σύντροφό σου και σίγουρα θα δυσκολευτείς να έρθεις σε οργασμό.

Η δουλειά

Η δουλειά είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή σου και επηρεάζει όλους τους τομείς, ειδικά όταν έχεις πάρα πολλά να κάνεις και τα deadlines σε αγχώνουν ή στο ακόμα χειρότερο σενάριο, να μην σ’αρέσει αυτό που κάνεις ή να την έχεις παντρευτεί, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι όταν φεύγεις από το γραφείο, τη συνεχίζεις στο σπίτι. Αυτό είναι ένα συχνό λάθος που κάνουμε όλοι, βάζοντας τή ως προτεραιότητα, όμως το να αφιερώνεις χρόνο στον σύντροφό σου, να μιλάτε, να χαλαρώνετε και να έρχεστε πιο κοντά, είναι το ίδιο σημαντικό. Ακόμα κι όταν έχεις άγχος, το σεξ είναι ικανό να στο περιορίσει κατά πολύ. Κλείστα όλα και η επόμενη μέρα θα είναι εκεί να σε περιμένει να τελειώσεις τα projects σου, η ερωτική επαφή με τον φίλο σου μπορεί και όχι.

Οι αρνητικές σεξουαλικές εμπειρίες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν εσύ και ο σύντροφός σου δεν περνάτε και την καλύτερη περίοδο στο κρεβάτι, ίσως να έχεις χάσει και το ενδιαφέρον σου. Το σεξ είναι συνδυασμός πολλών συναισθημάτων, οπότε όταν τα αρνητικά υπερτερούν, μένεις μόνο σε αυτά. Για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση σε αυτό, θα πρέπει να συζητήσεις μαζί του, να του δηλώσεις τι σε ενοχλεί και πως νιώθεις στο κρεβάτι, προκειμένου να βρείτε τη χρυσή τομή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.