ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

29 αξέχαστα φορέματα που έχουν φορεθεί από γυναίκες θρύλους (φωτό)

29 αξέχαστα φορέματα που έχουν φορεθεί από γυναίκες θρύλους (φωτό)

Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε πόσο γρήγορα αλλάζει η βιομηχανία της μόδας και δημιουργεί νέες τάσεις. Αυτό που είναι «in» αυτή τη σεζόν θα είναι «out» ένα ή δύο χρόνια από τώρα.

Αλλά ορισμένα είδη ένδυσης είναι τόσο ευέλικτα, καλαίσθητα και κομψά, ώστε να παραμένουν στη μόδα, ουσιαστικά αμετάβλητα για δεκαετίες.

 

Σήμερα, αποφασίσαμε να θυμηθούμε τα πιο αξέχαστα φορέματα που έχουν διαμορφώσει την πορεία της μόδας τις τελευταίες δεκαετίες.

Marilyn Monroe

The Seven Year Itch, 1955

μέριλιν ασπορ φόρεμα© 20th Century Fox Film Corporation

Το θρυλικό “ιπτάμενο” φόρεμα που φορούσε η Marilyn Monroe στο The Seven Year Itch έφτασε να γίνει καθεστώς εδώ και πολύ καιρό, εμπνέοντας τόσο τους αστέρες του Χόλυγουντ και τους σχεδιαστές μόδας. Παρά το απλό σχεδιασμό του, το φόρεμα θα κάνει οποιαδήποτε γυναίκα να φαίνεται καλαίσθητη και κομψή.

Julia Roberts

Pretty Woman, 1990

τζούλια ρόμπερτς© Touchstone Pictures

Ο χαρακτήρας του Richard Gere, Edward Lewis, στο Pretty Woman δεν είναι το μόνο πράγμα που κρατάει τα μάτια εκατομμυρίων γυναικών κολλημένων στην οθόνη σε ολόκληρη την ταινία. Είναι επίσης λόγω της σκηνής, όταν η Vivian Ward, που υποδύεται η Julia Roberts, εμφανίζεται μετασχηματισμένη, σε στυλ Σταχτοπούτας, με ένα κομψό κόκκινο βραδινό φόρεμα, συμπληρωμένο με λευκά γάντια.

Angelina Jolie

angelina jolie© Broadimage/REX/Shutterstock

Με κάθε εμφάνιση στο κόκκινο χαλί, το μοναδικό προσωπικό στυλ της Angelina Jolie αφήνει όλο τον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας εντυπωσιασμένο. Ωστόσο, καμία από τις εμφανίσεις της δεν έχει καταπλήξει περισσότερο από αυτό το μακρύ, μαύρο φόρεμα.

Audrey Hepburn

Sabrina, 1954

όντρει χέιπμπορν© Paramount Pictures

Ο χαρακτήρας της Audrey Hepburn στο Sabrina αιχμαλώτισε όχι μόνο τις καρδιές των ανδρών αλλά επίσης κέρδισε την προσοχή των γυναικών που θαύμαζαν την όμορφη λευκή φορεσιά της.

Grace Kelly

To Catch a Thief, 1955

γκρεις κελι© Paramount Pictures

Αυτό το υπέροχο, ροζ, στράπλες φόρεμα που φορούσε η μελλοντική πριγκίπισσα του Μονακό έκανε τους οπαδούς της να θαυμάσουν την εξαιρετική ομορφιά και τη γοητεία της.

Audrey Hepburn

Breakfast at Tiffany’s, 1961

breakfast at tifannys© Paramount Pictures

Το εκπληκτικό μαύρο φόρεμα χωρίς μανίκια που φορούσε η Audrey Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s έγινε διαχρονικό στον κόσμο της μόδας αμέσως μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας. Και η ίδια η ηθοποιός έγινε η επιτομή της γοητείας και της κομψότητας.

Σταχτοπούτα, 1950

σταχτοπούτα φόρεμα© Walt Disney Productions

Το φόρεμα για τον χορό της Σταχτοπούτας έχει γίνει ένα από τα πιο άμεσα αναγνωρίσιμα φορέματα στην ιστορία της Disney. Φουσκωτό, αφρώδες και μαγικό, αυτό το φόρεμα είναι ένα τέλειο ρούχο για οποιαδήποτε πριγκίπισσα.

Catherine Deneuve

The Umbrellas of Cherbourg, 1964

κατριν ντενεβ© Beta Film

Το The Umbrellas of Cherbourg, που κυκλοφόρησε το 1964, βοήθησε την Catherine Deneuve να φτάσει στο Χόλιγουντ πολύ γρήγορα. Επιπλέον, χάρη στο τέλειο ύφος, την κομψότητα και τη χάρη της, η ηθοποιός πρώτυπο μια εικόνα για πολλές γυναίκες.

Elizabeth Taylor

Cleopatra, 1963

ελίζαμπεθ τέιλορ© 20th Century Fox Film Corporation

Στο ρόλο της Κλεοπάτρας, η Elizabeth Taylor φορούσε ένα εκπληκτικό χρυσό φόρεμα, το οποίο ταίριαζε τέλεια στη βασίλισσα. Ωστόσο, είναι δύσκολο να επιλέξουμε μόνο ένα φόρεμα, δεδομένου ότι όλα τα φορέματα που εμφανίζονται σε αυτή την ταινία ήταν απλά πανέμορφα.

Marilyn Monroe

μέριλιν διάφανο φόρεμα© SNAP/REX/Shutterstock

Όταν η Marilyn Monroe τραγούδησε τα «Happy Birthday» για τον John F. Kennedy, φορούσε ένα πλούσιο μακρύ βραδινό φόρεμα ντυμένο με στρας. Αυτό ήταν το φόρεμα που έγινε το πρότυπο για όλα τα σύγχρονα «διαφανή ρούχα».

Vivien Leigh

Gone with the Wind, το 1939

μωβ φόρεμα© Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Η Scarlett O’Hara φαινόταν υπέροχη στο πάρτι γενεθλίων της Melanie, φορώντας ένα κομψό μωβ φόρεμα.

τουιγκι φόρεμα© ZDENKO HIRSCHLER/REX/Shutterstock

Μεταξύ όλων των supermodels, η Twiggy είναι σίγουρα αυτή που καθόρισε την εικόνα μιας εποχής. Τα φοβερά flirty φορέματα της έγιναν τάση, ακολουθούμενη από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Faye Dunaway

The Thomas Crown Affair, 1968

φέι νταναγουει© The Mirisch Corporation

Η Faye Dunaway με το ντελικάτο, χαλαρό φόρεμά της προσδίδει σίγουρα πολύ γοητεία στην ταινία.

Elisabeth of Bavaria (Sisi)

πριφκίπισσα σίσι© wikipedia

Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας λατρεύτηκε από πολλούς όχι μόνο για την καλή της εμφάνιση και το άψογο γούστο ενδυμασίας, αλλά και για την ευγένεια και τη γενναιοδωρία της.

Jennifer Grey

Dirty Dancing, 1987

ροζ φόρεμα© Great American Films Limited Partnership

Όλοι θυμούνται αυτή τη διάσημη σκηνή από το Dirty Dancing όπου ο Johnny και η Baby χορεύουν μαζί στο τέλος της ταινίας. Και πολλά από την επιτυχία αυτής της ταινίας οφείλονται στο ρόδινο φόρεμα της που εντυπωσιάζει το κοινό μέχρι σήμερα.

Michelle Pfeiffer

Scarface, 1983

μισέλ πφάιφερ© Universal Pictures

Αυτή η προκλητική ταινία έχει επαινεθεί εξίσου από τους φίλους του κινηματογράφου και τους κριτικούς. Το κοινό δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένο από την πανέμορφη Michelle Pfeiffer ντυμένη με ένα πολυτελές νυχτικό.

Diana, Πριγκίπισσα της Ουαλίας

πριγκίπισσα νταιανα© REX/Shutterstock

Η πριγκίπισσα Diana είχε υπέροχο γούστο στην ένδυση και το κομψό ανοιχτό μπλε φόρεμά της αποτελεί τέλειο παράδειγμα.

Sharon Stone

Basic Instinct, 1992

σαρον στόουν© Canal+ [fr]Η πιο διάσημη σκηνή από το βασικό ένστικτο έγινε δυνατή χάρη στην εντυπωσιακή ομορφιά της Sharon Stone και στο έξοχο κοντό φόρεμα με το ζιβάγκο.

Cameron Diaz

The Mask, 1994

κάμερον ντιάζ© New Line Cinema

Η Cameron φάνηκε απλώς πανέμορφη με το κόκκινο εφαρμοστό φόρεμα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι ο χαρακτήρας του Jim Carrey την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

Kate Winslet

Τιτανικός, 1997

κέιτ γουινσλετ© 20th Century Fox Film Corporation

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παρακολουθήσει αυτή την ταινία, θαυμάζοντας τη λαμπρή παράσταση και τα υπέροχα φορέματα που φορούσε η κύρια ηρωίδα.

Το μικρό μαύρο φόρεμα της Coco Chanel

κοκό σανέλ© Warner Bros.

Οι τάσεις της μόδας αλλάζουν, αλλά ένα μικρό μαύρο φόρεμα εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο της γυναικείας ντουλάπας. Η θρυλική σχεδιάστρια μόδας κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης που παραμένει αθάνατο με το πέρασμα του χρόνου.

Το πράσινο φόρεμα της Frida Kahlo

φρίντα κάλο© Lions Gate Films Inc.

Όχι μόνο οι πίνακες της Frida Kahlo αξίζουν θαυμασμό και εξομοίωση, αλλά και η αίσθηση του στυλ. Απλά κοιτάξτε αυτό το πανέμορφο πράσινο φόρεμα που έχει γίνει κλασσικό.

bjork φορεμα© Everett Collection/Shutterstock

Η Bjork προκάλεσε αίσθηση όταν έφτασε στα Όσκαρ του 2001 με αυτό το φόρεμα κύκνου. Φαίνεται αρκετά εκκεντρικό, έτσι δεν είναι;

Monica Bellucci

The Brothers Grimm, 2005

μόνικα μπελούτσι© Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Monica είναι όμορφη οτιδήποτε και αν φοράει. Αλλά αυτό το υπέροχο κόκκινο φόρεμα την κάνει ακόμα πιο ευχάριστη.

Natalie Portman

Star Wars, 2002

νάταλι πόρτμαν© Lucasfilm Ltd.

Λέγοντας την ιστορία της μάχης μεταξύ θετικών και αρνητικών δυνάμεων, οι Star Wars είναι πιθανώς ένας από τους πιο διάσημους κινηματογραφικούς μύθους όλων των εποχών. Και είναι αυτονόητο ότι η λαμπρή Natalie Portman, φορώντας υπέροχα ρούχα, συνέβαλε πολύ στη δημοτικότητα της ταινίας.

Frozen, 2013

έλσα φόρεμα© Walt Disney Productions

Το εκπληκτικό παγωμένο φόρεμα της Elsa είναι εξαιρετικά κομψό. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι εκατομμύρια νέες γυναίκες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να το μιμηθούν.

Sarah Jessica Parker

Sex and the City, 1998

saraj jessika parker© Home Box Office (HBO)

Το Sex and the City έγιναν ένας πραγματικός οδηγός μόδας για πολλές γυναίκες. Και αυτό το όμορφο vintage λευκό φλοράλ φόρεμα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς να είστε κομψή από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Catherine, Δούκισσα του Cambridge

δούκισσα κέιμπριτζ© REX/Shutterstock

Το απλό αλλά εκπληκτικό και κομψό νυφικό της Catherine κατέλαβε τις καρδιές εκατομμυρίων. Η εξαιρετικά μεγάλη ουρά του νυφικού μας θύμισε τον γάμο της πριγκίπισσας Diana.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.