ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι γραβάτες περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο

Οι γραβάτες περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο

Η γραβάτα είναι κάτι που η πλειοψηφία των εργαζόμενων αντρών του δυτικού κόσμου, φοράει καθημερινά ως μέρος της ένδυσης και της εμφάνισης την ώρα της εργασίας. Το μήκος ή το πλάτος της ποικίλλει, ακόμα και τα σχέδια που έχει πάνω της. Πάντως, σε μια πρόσφατη έρευνα για την κυκλοφορία του αίματος, ο ρόλος της γραβάτας δεν ήταν και ο καλύτερος. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως περιορίζει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Neuroradiology» και έλαβε χώρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Schleswig-Holstein της Γερμανίας. Από τους 30 συμμετέχοντες, οι μισοί εξετάστηκαν φορώντας γραβάτα, ενώ οι άλλοι μισοί όχι.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως το δέσιμο της γραβάτας στο λαιμό, μειώνει την ροή του αίματος στον εγκέφαλο κατά 7,5%. Μπορεί να μην σας φαίνεται μεγάλο, αλλά είναι αρκετό για να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά αν κάποιος έχει ήδη πολύ υψηλή πίεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η γραβάτα επίσης μπορεί να προσθέσει αχρείαστη πίεση στα μάτια σου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια πρώιμη έναρξη γλαυκώματος. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει κακό. Και όσοι θεωρείται πως είναι δείγμα επαγγελματικής σοβαρότητας, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2015, έδειξε πως η διαφορά υπάρχει συνήθως για μόνο τον άντρα που την φοράει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.