ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Λίμνη Μόντε Νέµε: Βoυτιές σε τοξικά νερά για ένα like (φωτο)

Λίμνη Μόντε Νέµε: Βoυτιές σε τοξικά νερά για ένα like (φωτο)

Στην εικονική πραγµατικότητα των social media και όσων ασχολούνται µε αυτά αναζητώντας προβολή, κατά τα φαινόµενα, το µοναδικό πράγµα που έχει σηµασία είναι… µια καλή φωτογραφία.

Κάπως έτσι µια τοξική λίµνη µε τιρκουάζ νερά στη Γαλικία της Ισπανίας, η οποία έχει σχηµατιστεί πάνω από ένα παλιό ορυχείο βολφραµίου και είναι γνωστή ως «Τσερνόµπιλ της Γαλικίας», έφτασε στο σηµείο να γίνει διάσηµη πλην όµως για όλους τους λάθος λόγους, αφού οι φωτογραφίες που τραβούν εκεί οι χρήστες του Instagram είναι µαγευτικές.

Ωστόσο, το γεγονός ότι τα τιρκουάζ νερά της Μόντε Νέµε (στην παραθαλάσσια περιοχή Καρµπάγιο) είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία των επισκεπτών, αλλά και γενικότερα για τη ζωή στην περιοχή γύρω από το παλιό ορυχείο, δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους instagrammers.

https://www.instagram.com/p/Bz-s0BvoO89/?utm_source=ig_embed

Μάλιστα, σύµφωνα µε δηµοσιεύµατα τοπικών µέσων ενηµέρωσης, προκειµένου οι φωτογραφίες τους να είναι ακόµα πιο ειδυλλιακές, δεν είναι λίγοι αυτοί που… βουτάνε στα τοξικά νερά. Το αποτέλεσµα είναι ότι τουλάχιστον τρεις επισκέπτες νοσηλεύτηκαν σε κοντινό νοσοκοµείο, άλλοι µε σοβαρές βλάβες στο δέρµα και στο πεπτικό τους σύστηµα, και άλλοι µε απλά εξανθήµατα, τα οποία όµως ήταν επίµονα και επίπονα.

https://www.instagram.com/p/BwiIQkpnHA6/?utm_source=ig_embed

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση µιας χρήστριας του Instagram, της Uxia, η οποία, παρότι γνώριζε ότι τα νερά είναι τοξικά, αποφάσισε να βουτήξει, µε αποτέλεσµα να εµφανίσει εξάνθηµα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε στο τοπικό µέσο της Γαλικίας «Publico», «είναι λίγο άσχηµο το εξάνθηµα, αλλά η φωτογραφία άξιζε». Το ορυχείο έχει πάψει να λειτουργεί από τη δεκαετία του 1980, ενώ η εξόρυξη βολφραµίου είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσµίου Πολέµου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.