Αυτές είναι οι χειρότερες αλλά και πιο καλοπληρωμένες δουλειές στον κόσμο (βίντεο)

Με πολλές χιλιάδες ευρώ ανά έτος

Αυτές είναι οι χειρότερες αλλά και πιο καλοπληρωμένες δουλειές στον κόσμο (βίντεο)

Υπάρχουν δουλειές με μεγάλο ρίσκο, επικίνδυνες ακόμα και πραγματικά αηδιαστικές αλλά αρκετές από αυτές λόγο της ιδιαιτερότητας τους πληρώνουν πολύ καλά αυτούς που τις κάνουν.

  • Οι εργαζόμενοι σε πετρελαιοπηγές πληρώνονται απίστευτα καλά σε σύγκριση με τις περισσότερες χειρωνακτικές εργασίες με μέσο μισθό γύρο στις 100.000 δολάρια τον χρόνο όμως καλούνται να ζήσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη μέση του πουθενά, με μεγάλο καθημερινό ρίσκο στη δουλειά και τεράστια ευθύνη αν κάτι πάει στραβά.
  • Μπορεί να μην το ξέρατε αλλά υπάρχει δουλειά κατά την οποία πρέπει να δοκιμάσεις φαγητά για κατοικίδια πριν αυτά βγουν στην αγορά. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι τρώνε τρόφιμα για σκύλους και γάτες και βγάζουν περισσότερα από 66.000 δολάρια ετησίως για να σιγουρευτούν ότι τα τρόφιμα ικανοποιούν τα αυστηρά πρότυπα της εταιρείας. Το πρόβλημα προκύπτει όταν τα τρόφιμα δεν είναι στα στάνταρς που πρέπει να ακολουθούν και μπορούν να προκαλέσουν διάφορες…επιπλοκές στο στομάχι.
  • Οι μισθοφόροι που εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρίες κερδίζουν από 150.000 δολάρια το χρόνο και πάνω. Όμως καλούνται να προφυλάξουν πλοία, εργοστάσια, μονάδες παραγωγής ή ακόμα και να βοηθήσουν στρατιωτικές δυνάμεις σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου με κίνδυνο την ζωή τους.
  • Η δουλειά του πιλότου φαίνεται στους περισσότερους ονειρική, όμως σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, ο ρυθμός κατάθλιψης στην εργασία είναι τριπλάσιος του παγκόσμιου μέσου όρου με 12,6%, ενώ ένα 4% έχει αυτοκτονικές σκέψεις εξαιτίας των εξαιρετικά μεγάλων ωρών εργασίας, της απώλειας χρόνου χωρίς να αναφέρουμε το άγχος. Βέβαια οι μισθοί ξεκινάνε από τα 80.000 δολάρια (αν και υπάρχουν πιλότοι που βγάζουν αρκετά λιγότερα με μικρότερα αεροσκάφη) και μπορούν να ξεπεράσουν τα 300.000 δολάρια τον χρόνο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.