Ο διάσημος κύβος επινοήθηκε το 1974

Υπάρχει τρόπος να λύσει κάποιος τον κύβο του Ρούμπικ μέσα σε ένα λεπτό με μόλις δυο κινήσεις.

Ο Ούγγρος γλύπτης και καθηγητής αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ επινόησε τον διάσημο κύβο το 1974. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο παζλ που μπορεί να γίνει εθιστικό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια έχει πουλήσει 350 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως, και γι’ αυτό δικαίως θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι παζλ στον κόσμο.

Οι περισσότεροι, σε μικρή ηλικία ή και πιο μετά έχουν έρθει…αντιμέτωποι με έναν κύβο του Ρούμπικ. Το να φέρεις όλα τα τετράγωνα του ίδιου χρωματισμού σε μια πλευρά φαντάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φάει πολλές ώρες από τη ζωή τους μη μπορώντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλέον ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ και του YouTube. Για κάθε πρόβλημα που έχουμε, υπάρχει ένα tutorial βίντεο με την εξήγηση του. Ο κύβος του Ρούμπικ δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες βίντεο με τρόπους προκειμένου να φτάσει κάποιος στη λύση του μυστηρίου. Ορισμένα από αυτά είναι αρκετά περίπλοκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν κάποιος ψάξει καλά θα βρει ένα βίντεο που όλα είναι αρκετά απλά. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν κάνει παραπάνω από δυο συγκεκριμένες κινήσεις για πολλές φορές μέχρι όλα τα χρώματα να πάνε στην σωστή πλευρά. Αυτό του παίρνει περίπου ένα λεπτό όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.