Γίνε και εσύ σαΐνι: Δείτε πως να λύσετε μέσα σε ένα λεπτό τον κύβο του Ρούμπικ (βίντεο)

Ο διάσημος κύβος επινοήθηκε το 1974

Γίνε και εσύ σαΐνι: Δείτε πως να λύσετε μέσα σε ένα λεπτό τον κύβο του Ρούμπικ (βίντεο)

Υπάρχει τρόπος να λύσει κάποιος τον κύβο του Ρούμπικ μέσα σε ένα λεπτό με μόλις δυο κινήσεις.

Ο Ούγγρος γλύπτης και καθηγητής αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ επινόησε τον διάσημο κύβο το 1974. Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο παζλ που μπορεί να γίνει εθιστικό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια έχει πουλήσει 350 εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως, και γι’ αυτό δικαίως θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι παζλ στον κόσμο.

Οι περισσότεροι, σε μικρή ηλικία ή και πιο μετά έχουν έρθει…αντιμέτωποι με έναν κύβο του Ρούμπικ. Το να φέρεις όλα τα τετράγωνα του ίδιου χρωματισμού σε μια πλευρά φαντάζει εύκολο, αλλά δεν είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φάει πολλές ώρες από τη ζωή τους μη μπορώντας να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πλέον ζούμε στην εποχή του Ίντερνετ και του YouTube. Για κάθε πρόβλημα που έχουμε, υπάρχει ένα tutorial βίντεο με την εξήγηση του. Ο κύβος του Ρούμπικ δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Στο διαδίκτυο υπάρχουν χιλιάδες βίντεο με τρόπους προκειμένου να φτάσει κάποιος στη λύση του μυστηρίου. Ορισμένα από αυτά είναι αρκετά περίπλοκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν κάποιος ψάξει καλά θα βρει ένα βίντεο που όλα είναι αρκετά απλά. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού δεν κάνει παραπάνω από δυο συγκεκριμένες κινήσεις για πολλές φορές μέχρι όλα τα χρώματα να πάνε στην σωστή πλευρά. Αυτό του παίρνει περίπου ένα λεπτό όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.