Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει μέχρι τέλους – Αυτός είναι ο λόγος

Το βιβλίο που κανείς δεν κατάφερε να διαβάσει μέχρι τέλους – Αυτός είναι ο λόγος

Ένα βιβλίο που δεν έμεινε στην ιστορία για το περιεχόμενο του, αλλά για το τι προκαλούσε σε όσους προσπάθησαν να το διαβάσουν. Ο συγγραφέας Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι έγραψε το 1887 το βιβλίο «Σκιές από τους Τοίχους του Θανάτου», το τύπωσε σε 100 αντίτυπα και το έστειλε σε συγκεριμένους αποδέκτες.

Ποια ήταν η ιδιαιτερότητά του και όσοι το διάβασαν κατέληξαν σε νοσοκομείο;

Είχε ποτίσει στο χαρτί που εκτύπωσε αρσενικό, που είναι τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μάλιστα έδεσε τα βιβλία με ταπετσαρίες από κοινόχρηστους χώρους που υπήρχαν στη πόλη του.

Με αυτό τον τρόπο ήθελε να διαμαρτυρηθεί, προς τις αρχές, γιατί δεν τον άκουγαν όταν τους αποδείκνυε ότι το αρσενικό που χρησιμοποιούσαν στις βαφές τοίχων, μπορούσε να σκοτώσει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτός ο παράδοξος τρόπος διαμαρτυρίας πέτυχε, αφού μετά από καταγγελίες φοιτητών που διάβασαν το βιβλίο οι αρχές είδαν με άλλο μάτι τις συστάσεις του Ρόμπερτ Κλαρκ Κέτζι και απαγόρευσαν το αρσενικό για χρήση σε δημόσιους χώρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.