Οι χρήσεις του ανθρακούχου νερού που δεν γνωρίζετε αλλά σας «λύνουν» τα χέρια

Οι χρήσεις του ανθρακούχου νερού που δεν γνωρίζετε αλλά σας «λύνουν» τα χέρια

Το ανθρακούχο νερό κυκλοφορεί με πολλά ονόματα (σόδα, sparkling water, club soda, soda water, seltzer water, fizzy water).

Με την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα σε νερό, παράγεται ένα διάφανο ποτό με φυσαλίδες, στο οποίο προστίθεται αλάτι ως βελτιωτικό γεύσης.

Το φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό, λαμβάνεται κατευθείαν από φυσική πηγή, περιέχει συνήθως μεταλλικά και θειούχα συστατικά και συχνά είναι από μόνο του αφρίζον.

Το tonic water είναι επίσης τύπος ανθρακούχου νερού που περιλαμβάνει πικρή κυανίνη, μαζί με ζάχαρη ή σιρόπι από φρουκτόζη καλαμποκιού.

Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει η κατανάλωση του ανθρακούχου νερού, δίνει λύση και σε μια σειρά προβλημάτων, όπως είναι τα παρακάτω:

– Λειτουργεί ως διογκωτικό σε πολλές συνταγές (κρέπες, βάφλες, κέικ κλπ.) δίνοντας πιο αφράτο αποτέλεσμα.

– Ποτίστε τα φυτά σας με τη σόδα που περίσσεψε. Τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει, τα βοηθά να αναπτυχθούν.

– Απομακρύνει τους λιπαρούς λεκέδες από τα υφάσματα.

– Αν σας αρέσουν τα στρείδια αλλά δυσκολεύεστε να τα ανοίξετε, βυθίστε τα προηγουμένως σε ανθρακούχο νερό για να διευκολύνετε τη διαδικασία.

– Βάλτε τα κοσμήματα σε ένα ποτήρι με σόδα και αφήστε τα όλη νύχτα για να αποκτήσουν ξανά τη λάμψη τους.

– Έχετε στο αυτοκίνητο ένα μπουκάλι ψεκασμού με σόδα για να αφαιρείτε ευκολότερα τους λεκέδες από το παρμπρίζ.

– Αν κολυμπήσατε σε πισίνα με πολύ χλώριο και τα μαλλιά σας έγιναν από ξανθά πράσινα, μην πανικοβληθείτε. Απλά ξεβγάλτε τα με σόδα και το χρώμα τους θα επανέλθει.

– Μία κρύα σόδα είναι ό,τι πρέπει για να συνέλθει το στομάχι σας λόγω δυσπεψίας ή μετά από υπερκατανάλωση αλκοόλ.

– Καθαρίστε νεροχύτες ή άλλες ανοξείδωτες επιφάνειες, πορσελάνινα αντικείμενα και το εσωτερικό του ψυγείου σας.

– Καθαρίστε τους καθρέφτες με σόδα, το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

– Την επόμενη φορά που θα φτιάξετε γλυκό με ζελέ, αντικαταστήστε το νερό με σόδα για πιο γευστικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

– Λόγω του διοξειδίου του άνθρακα που περιέχει, βοηθά στην απομάκρυνση της σκουριάς από τα μεταλλικά αντικείμενα.

– Αν το μωρό ή ο σκύλος ούρησε στο χαλί, σκουπίστε όσο καλύτερα μπορείτε, ρίξτε σόδα στη λεκιασμένη περιοχή και αμέσως σκουπίστε ξανά. Η σόδα απομακρύνει τον λεκέ και βοηθά στην εξουδετέρωση των δυσάρεστων οσμών.

– Τα μαντεμένια σκεύη μαγειρικής κάνουν το φαγητό πιο νόστιμο, είναι όμως δύσκολο να καθαρίσουν. Όσο είναι ακόμη ζεστά, ρίξτε σόδα και τρίψτε τα για να φύγει πιο εύκολα η βρομιά.

– Αν θέλετε να κρατήσετε ένα άρθρο από εφημερίδα για… πάντα, βυθίστε το σε μείγμα από σόδα και γάλα μαγνησίου για μία ώρα και στη συνέχεια στεγνώστε το.

– Αντί χυμού ή αναψυκτικού που έχουν πολλές θερμίδες, φτιάξτε το κοκτέιλ σας με ανθρακούχο νερό ή σόδα με γεύση λεμόνι κλπ.

– Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν, λούστε τα και αντί για μαλακτική ρίξτε σόδα. Ξεβγάλτε κανονικά με κρύο νερό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– Η σόδα είναι ιδανικό καθαριστικό για την ταπετσαρία του αυτοκινήτου. Ψεκάστε απευθείας στο λεκέ, αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.