Κόκκινο κρασί: Που είναι καλύτερα να το αποθηκεύσουμε; – Στο ψυγείο ή στην κατάψυξη;

Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κόκκινο κρασί: Που είναι καλύτερα να το αποθηκεύσουμε; – Στο ψυγείο ή στην κατάψυξη;

Αδιαμφισβήτητα, μια απορία όλων είναι το πόσο καιρό διατηρεί τη γεύση του και την ποιότητα του το κόκκινο κρασί. Μάλιστα, η ακριβής απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις συνθήκες αποθήκευσης.

​Η συμβουλή μας: Βάλε πάλι τον φελλό στο κρασί μόλις σταματήσεις να πίνεις.

Θα πρέπει να μπει στο ψυγείο ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί;

Ναι, η ψύξη ενός ανοιχτού μπουκαλιού κόκκινου κρασιού θα σε βοηθήσει να το διατηρήσεις πιο φρέσκο ​​από το να το αποθηκεύσεις σε κανονική θερμοκρασία δωματίου. Βγάλε το κόκκινο κρασί από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν το σερβίρεις για να επανέλθει στη θερμοκρασία δωματίου.

Πόσο διαρκεί το ανοιχτό κόκκινο κρασί στο ψυγείο;

Ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί συνήθως διατηρείται για περίπου 3 έως 5 ημέρες στο ψυγείο (βεβαιώσου ότι το έχεις κλείσει με τον φελλό πρώτα).

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμος φελλός ή πώμα για το ανοιγμένο μπουκάλι του κόκκινου κρασιού, κάλυψε το άνοιγμα με πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθέτησε μια λαστιχένια ταινία γύρω από το λαιμό της φιάλης για να σφραγίσει καλά το πλαστικό.

Σε γενικές γραμμές, τα ανοιγμένα μπουκάλια με κόκκινα κρασιά, όπως το cabernet sauvignon, το merlot και το syrah, θα διατηρήσουν τη γεύση τους περισσότερο σε σχέση με τις πιο ελαφριές ποικιλίες όπως το pinot noir.

Μπορείς να καταψύξεις το κόκκινο κρασί; Ναι, το εναπομείναν κόκκινο κρασί μπορεί να καταψυχθεί και να χρησιμοποιηθεί αργότερα για μαγείρεμα – κατάψυξε το κόκκινο κρασί σε αεροστεγή δοχεία ή σε παγοθήκες. Μόλις παγώσει το κόκκινο κρασί, βάλε τους κύβους σε μια σακούλα κατάψυξης.

Πόσο διαρκεί το κόκκινο κρασί στον καταψύκτη; Το σωστό αποθηκευμένο, κόκκινο κρασί θα διατηρήσει την καλύτερη ποιότητα του για περίπου 6 μήνες, αλλά θα παραμείνει ασφαλές και πέρα ​​από αυτό το χρονικό διάστημα. Το κόκκινο κρασί που διατηρείται συνεχώς κατεψυγμένο στους 0 ° F θα παραμείνει ασφαλές επ’ αόριστον.

Πώς να διαπιστώσεις αν ένα ανοιχτό μπουκάλι κόκκινο κρασί δεν πρέπει να καταναλωθεί; Ο καλύτερος τρόπος είναι να το μυρίσεις και να το κοιτάξεις: το κόκκινο κρασί που έχει χαλάσει αναπτύσσει συχνά μια μυρωδιά και μια καφετί εμφάνιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.