Αλάτι: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό στην κουζίνα σας

Επιλέξτε κατά προτίμηση χοντρό αλάτι

Αλάτι: Τι μπορείτε να καθαρίσετε με αυτό στην κουζίνα σας

Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες αλατιού, αλλά τα βασικά είδη μετριούνται στα δάκτυλα. Το αλάτι έχει μια μακρά ιστορία στην ανθρώπινη διατροφή και πολλές χρήσεις.

Επιλέξτε κατά προτίμηση χοντρό αλάτι για να καθαρίσετε την αποχέτευση της κουζίνας, το ψυγείο, τον φούρνο και πολλά ακόμα.

Αλάτι στον νεροχύτη

Ρίξτε ένα μείγμα αλατιού και ζεστού νερού στον νεροχύτη της κουζίνας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση λίπους. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μαζί με το αλάτι και το ζεστό νερό προσθέστε ξίδι.

Αλάτι στην κανάτα της καφετιέρας

Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι τριμμένο πάγο, μια κουταλιά της σούπας νερό και μερικά κουταλάκια του γλυκού χοντρό αλάτι στη γυάλινη καφετιέρα. Ανακινήστε καλά και περάστε με ένα σφουγγάρι. Το αλάτι βοηθάει σημαντικά στην απομάκρυνση των λεκέδων του καφέ.

Αλάτι στο ψυγείο

Συνδυάστε αλάτι, νερό και σόδα για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο. Με ένα πανί τρίψτε το εσωτερικό του ψυγείου με το συγκεκριμένο μείγμα και στη συνέχεια περάστε με ένα βρεγμένο βετέξ.

Αλάτι στο ταψί

Αν το ταψί λόγω της χρήσης του έχει λίπη που έχουν ξεραθεί, απλώστε αλάτι και βάλτε το για μερικά λεπτά στον φούρνο. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό (ελάχιστο). Με μια σπάτουλα, τρίψτε το αλάτι και θα διαπιστώσετε ότι τα λίπη απομακρύνονται.

Αλάτι στον φούρνο

Εφόσον ο φούρνος θέλει ένα καλό καθάρισμα, τότε η λύση είναι μία: αλάτι με ξίδι. Προθερμάνετε τον φούρνο, ψεκάστε το εσωτερικό με ξίδι και πασπαλίστε με αλάτι. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τα υλικά να δράσουν για αρκετά λεπτά. Τρίψτε με ένα σφουγγάρι κι αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, – όσο ο φούρνος είναι ζεστός-, χοντρό αλάτι. Ρίξτε λίγο νερό ή ξίδι πάνω στα λίπη και στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι. Αφήνετε για πάνω από μισή ώρα και τρίβετε με ένα σφουγγάρι μέχρι ο φούρνος να λάμπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.