Λένε την αλήθεια ακόμα και αν πονάει: Aυτά είναι τα πέντε πιο ειλικρινή ζώδια

Λένε την αλήθεια ακόμα και αν πονάει: Aυτά είναι τα πέντε πιο ειλικρινή ζώδια

Οι άνθρωποι που είναι ειλικρινείς πολλές φορές γίνονται δυσάρεστοι και χαρακτηρίζονται ως και «κακοί».

Ωστόσο, πάντα ένα αυθεντικό άτομο είναι σημαντικό στη ζωή μας, επειδή μας δίνει την προοπτική της πραγματικότητας και μας προσγειώνει. Σε ποια ζώδια ανήκουν εκείνοι που θα εκφραστούν χωρίς δεύτερες σκέψεις και καμουφλαρισμένες απόψεις;

Κριός

Ο Κριός είναι από τα πιο ειλικρινά ζώδια. Αυθεντικός και άμεσος θα πει τη γνώμη του χωρίς φανφάρες και θα παραμείνει αληθινός απέναντι σε όλους. Θα μιλήσει χωρίς να σκεφτεί αν ο άλλος προσβληθεί, ενώ το ίδιο περιμένει και από τους άλλους. Οι μισές κουβέντες και λέξεις δεν του αρέσουν, γι’ αυτό και θεωρείται και ένα από τα πιο αξιόπιστα ζώδια.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι περισσότερο ειλικρινείς αναφορικά με τα συναισθήματά τους. Σκέφτονται πολύ πώς νιώθουν οι άλλοι και μπορεί να κρατήσουν τη γνώμη τους για τον εαυτό τους ή να ωραιοποιήσουν τα λεγόμενά τους, για να μην πληγώσουν κάποιον. Δεν θα ακολουθήσουν την ωμή τακτική του Κριού, αλλά δεν θα πουν ψέματα για όσα σκέφτονται και πιστεύουν. Οι γύρω τους τούς εκτιμούν για την ειλικρίνειά τους και επειδή αυτή δεν ακολουθείται από κριτική, αλλά από κατανόηση.

Παρθένος

Η λογική θριαμβεύει στην περίπτωση της Παρθένου, η οποία έχει ξεκάθαρη άποψη για τις ανθρώπινες σχέσεις. Διακατέχεται από το αίσθημα του δικαίου και για αυτό αποφεύγει τα ψέματα. Το ίδιο περιμένει να κάνουν και οι άλλοι. Ωστόσο, η προσκόλλησή της στη λεπτομέρεια και η συνεχής κριτική που ασκεί στους άλλους, κουράζουν αρκετά.

Αιγόκερως

Στην περίπτωσή του κυρίαρχο λόγο παίζει η λογική και το «πρέπει». Θέλει να είναι άψογος και το ίδιο απαιτεί και από τους άλλους, γι’ αυτό και δεν «χαρίζει κάστανα» όταν εκφράζει τη γνώμη του. Θα μιλήσει ευθέως, χωρίς να σκεφτεί πώς νιώθει ο άλλος, ενώ αν δεν ασχοληθεί καν με κάποιο άτομο, σημαίνει ότι αυτό περνά εντελώς απαρατήρητο από τη ζωή του.

Υδροχόος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γνωστοί για την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό τους, οι Υδροχόοι είναι πολύ ειλικρινείς και δεν κρύβουν όσα νιώθουν και αισθάνονται. Πιστεύουν πως η αλήθεια είναι απελευθερωτική, γι’ αυτό και αρνούνται να πουν ψέματα. Υπάρχει πιθανότητα να μην εκφέρουν γνώμη για κάτι, επειδή προτιμούν να την κρατήσουν για τον εαυτό τους και να μην προκαλέσουν ταραχή εκφράζοντάς τη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.