Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος στο κύκλωμα κοκαΐνης – Ο λιμενικός, το ντελίβερι και οι κωδικές ονομασίες

Αρνείται κάθε εμπλοκή ο Απόστολος Γκλέτσος στο κύκλωμα κοκαΐνης – Ο λιμενικός, το ντελίβερι και οι κωδικές ονομασίες

Σάλος έχει προκληθεί από τη σύλληψη ενός αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πέντε ιδιωτών, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, που κατηγορούνται για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα ξεκίνησε μετά από επιστολή που έστειλαν «αγανακτισμένοι πολίτες» του διευρυμένου δήμου Στυλίδας, ενώ οι συλλήψεις έγιναν μετά από πολύμηνη έρευνα στην περιοχή της Στυλίδας.

Στη δικογραφία της υπόθεσης φέρεται να υπάρχει το όνομα του Απόστολου Γκλέτσου ως πελάτη του αξιωματικού του λιμενικού που διακινούσε ναρκωτικά.

Σε μια από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μάλιστα που έχουν καταγράφει από τις αρχές, ο γνωστός ηθοποιός ακούγεται να συνομιλεί με τα μέλη του κυκλώματος, για να “παραγγείλει” ναρκωτικές ουσίες.

Ο ηθοποιός και πρώην δήμαρχος της Στυλίδας από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο αξιωματικός του Λιμενικού φέρεται να έκανε και ντελίβερι ναρκωτικών εν ώρα υπηρεσίας, ενώ κατηγορείται ότι τροφοδοτούσε με ποσότητες ναρκωτικών γνωστό ηθοποιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γνωστός ηθοποιός φέρεται να ακούγεται και σε συνομιλίες με τα μέλη του κυκλώματος.

Ο Απόστολος Γκλέτσος με μια οργισμένη ανακοίνωσή του τονίζει:

«Δεν κρύβομαι και δεν μασάω τα λόγια μου. Πείτε μου λοιπόν γιατί κατηγορούμαι.

Στην δικογραφία αναφέρει ότι «φέρεται». Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε. «Φέρεται». Λέει μια παροιμία στο χωριό μου ότι αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένας γάιδαρος ζωντανός στην κοιλάδα. Όταν θα αποδειχτεί αυτό με το καλό, τότε θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Αυτή είναι η δήλωσή μου και σας το είπα για να το κρατήσετε. Ο, τι ακριβώς σας είπα. Αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένα γαϊδούρι ζωντανό. Δεν έχω καμία σχέση».

Στη συνέχεια ο Απόστολος Γκλέτσος στρέφεται στα προβλήματα υγείας που είχε αντιμετωπίσει μετά το έμφραγμα που υπέστη: «Μόνο ένας τρελός, με τις δικές μου καταστάσεις, θα μπορούσε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πάμε παρακάτω».

Ερωτηθείς για το πώς ενεπλάκη το όνομά του στην υπόθεση, δηλώνει: «Εφόσον αυτή η ιστορία είναι στη Δικαιοσύνη, βεβαίως οι Αρχές θα πρέπει να ψάξουν τους πάντες».

Στην ερώτηση, δε, αν έχει κληθεί από τις Αρχές, αναφέρει: «Όχι. Ο,τι ακούω, το ακούω πρώτη φορά από εσάς. Δεν έχω καμία σχέση».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, οι συλληφθέντες κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους από τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κωδικοί για την κάνναβη ήταν “Τσοπάνης”, “Κυδώνια”, “Κλειδί” και “Παραγάδι”, ενώ τα μέλη του κυκλώματος αναφερόντουσαν στην κοκαΐνη ως “Λάλα” και “Χρυσή κασετίνα”.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

257,9 γραμμάρια κάνναβης.

10 δενδρύλλια κάνναβης.

4,55 γραμμάρια κοκαΐνης.

325 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Πιστόλι με γεμιστήρα.

Μεταλλική σιδερογροθιά.

57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου.

Κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

4.800 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.