ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Οι εκατομμυριούχοι γονείς που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους

Οι εκατομμυριούχοι γονείς που δεν θα αφήσουν την περιουσία τους στα παιδιά τους

Οι γονείς τους είναι διάσημοι, επιτυχημένοι στον τομέα τους και κυρίως εκατομμυριούχοι. Κι όμως αυτά τα παιδιά δεν πρόκειται να έχουν εξασφαλισμένο -οικονομικά- μέλλον, αφού δεν πρόκειται να κληρονομήσουν την περιουσία τους.

Υπάρχουν κάποιοι γονείς που θεωρούν πως τα παιδιά τους θα πρέπει να εργαστούν για να αποκτήσουν ό,τι θέλουν, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων. Κάποιοι εξ αυτών είναι διάσημοι και το έχουν δηλώσει και δημόσια. Σας παραθέτουμε τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα…

Έλτον Τζον: Η περιουσία του εκτιμάται στα 450 εκατ. δολάρια και πολλοί θα υπέθεταν ότι θα την άφηνε στους δύο γιους του, ωστόσο ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θα λάβουν όλα τα χρήματά του. «Σίγουρα θα είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση, αλλά είναι τρομερό να δίνεις στα παιδιά σου ένα ασημένιο κουτάλι. Καταστρέφεις τη ζωή τους», είναι το σκεπτικό του Βρετανού τραγουδιστή.

Τζορτζ Λούκας: Ο διάσημος σκηνοθέτης, του οποίου η καθαρή αξία εκτιμάται στα 6,5 δισ. δολάρια, έχει τέσσερα παιδιά και θεωρεί ότι δεν πρέπει να κληρονομήσουν την περιουσία του, καθώς θα πρέπει να μάθουν να εργάζονται.

Γκόρντον Ράμσεϊ: Είναι εκατομμυριούχος σεφ και αστέρας της τηλεόρασης, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 190 εκατ. δολάρια. Είναι και πατέρας πέντε παιδιών και για να μη γίνουν «τεμπέληδες» δεν πρόκειται να τους αφήσει την περιουσία του. Εξάλλου, ακόμα και τώρα που μοιράζονται την ίδια στέγη, δεν απολαμβάνουν τα προνόμια τού να έχει κανείς έναν πλούσιο γονέα. Για παράδειγμα, δεν «πετάνε» ποτέ μαζί του στην προνομιακή θέση ενός αεροπλάνου, αλλά στην οικονομική, καθώς δεν έχουν δουλέψει ποτέ αρκετά σκληρά για να έχουν αυτήν την πολυτέλεια.

Στινγκ: Η περιουσία του Βρετανού υπολογίζεται στα 400 εκατ. δολάρια, αλλά ελάχιστα αναμένεται να καταλήξουν στα έξι παιδιά του. Ο μουσικός έχει παραδεχθεί, σε παλαιότερη συνέντευξή του, ότι τα παιδιά του δεν βασίζονται σε αυτόν όταν πρόκειται για χρήματα και είναι υπερήφανος που είναι ανεξάρτητα.

Τζάκι Τσαν: Ο ηθοποιός ταινιών δράσης έχει στον τραπεζικό του λογαριασμό περί τα 350 εκατ. δολάρια, τα οποία όμως σκοπεύει να αφήσει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Πιστεύει, άλλωστε, ότι ο γιος τους έχει πολλές ικανότητες και θα τα καταφέρει στη ζωή του, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την κόρη του.

Άστον Κούτσερ και Μίλα Κούνις: Ο Αμερικανός ηθοποιός έχει ξεκαθαρίσει με δηλώσεις του στο παρελθόν πως δεν έχει καμία πρόθεση να αφήσει στα παιδιά του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, καθώς θέλει να μάθουν την αξία του χρήματος δουλεύοντας. Την ίδια άποψη φαίνεται πως έχει και η σύζυγός του, επίσης γνωστή ηθοποιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ο συνιδρυτής του Facebook, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 72 δισ. δολάρια, έχει δηλώσει πως θα αφήσει το 99% της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.