Η Αντζελίνα Τζολί πούλησε σε δημοπρασία ένα πίνακα του Ουίνστον Τσώρτσιλ, που απέσπασε 11,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο σπουδαιότερος σε ιστορική αλλά και καλλιτεχνική αξία πίνακας του Ουίνστον Τσώρτσιλ βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s την 1 Μαρτίου. Από το 2011 ανήκε στην μεγάλη συλλογή τέχνης του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνας Τζολί που πήραν διαζύγιο το 2016. Σπάνια και συναρπαστική εξαιτίας της ιστορίας της, αυτή η εξαιρετικα σημαντική ελαιογραφία του Ουίνστον Τσώρτσιλ με τίτλο The Tower of Katoubia Mosque, ήταν δώρο από τον Τσώρτσιλ στον Αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούσβελτ ως ενθύμιο του ταξιδιού τους στο Μαρακές μετά τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα.

Είναι ο μοναδικός πίνακας που ζωγράφισε ο Τσώρτσιλ στην διάρκεια ολόκληρου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γεγονός που αυξάνει την αξία του. Απεικονίζει με ακρίβεια την στιγμή που μοιράστηκαν οι δύο ηγέτες καθώς ατένιζαν το μαγευτικό τοπίο του Μαρακές με τον ήλιο να δυει πάνω από την οροσειρά του Ατλαντα.

Η Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Anfa, στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, τότε γαλλικό προτεκτοράτο, από τις 14 έως τις 24 Ιανουαρίου του 1943 με στόχο να σχεδιάσει τη στρατηγική των Συμμάχων στο Ευρωπαικό μέτωπο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τσώρτσιλ είχε ερωτευθεί το Μαρόκο και ιδιαίτερα την πόλη του Μαρακές στην διάρκεια μιας επίσκεψής του στην περιοχή το 1935.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!