Αντίο Γιώργο. Κράτησες τους δαίμονες και μας έδωσες μόνο χαρές...

Σοκ από την δήλωση του Γ.Μαζωνάκη για σχέδιο δολοφονίας του: Ποιοι θα ήθελαν την φυσική εξόντωσή του;

Με ποιους είχε εμπλακεί σε διαμάχη ο λαοφιλής τραγουδιστής

Σοκ από την δήλωση του Γ.Μαζωνάκη για σχέδιο δολοφονίας του: Ποιοι θα ήθελαν την φυσική εξόντωσή του;

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σοκ έχει προκαλέσει η δήλωση του Γιώργου Μαζωνάκη, στην τελευταία του συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος, με την οποία είχε αποκαλύψει ότι, υπήρχε έγγραφο στην αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας που έλεγε ότι «κάποιοι σχεδίαζαν την δολοφονία του», γιατί ανεξάρτητα αν ο ίδιος δεν ήθελε να το πιστέψει, δημιουργεί κάποια δεδομένα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pronews.gr (@pronews.gr)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pronews.gr (@pronews.gr)

Με ποιος μπορεί να είχε τόσο μετωπικές κόντρες που θα ήθελαν να τον βγάλουν από την μέση και ποιος θα μπορούσε να φτάσει σε ένα έγκλημα;

Θα πρέπει να ερωτηθεί σχετικά ο δικηγόρος Γιώργος Μερκουλίδης (αυτόν αναφέρει στο βίντεο με την επίμαχη δήλωση ο Γ.Μαζωνάκης) αλλά και ο επιχειρηματίας Θανάσης Παπαγεωργίου, ιδιοκτήτης του Fever, τον οποίο εκπροσωπούσε τότε νομικά.

Οι γνωστές διαμάχες του λαοφιλούς τραγουδιστή ήταν οι ακόλουθες:

• Πριν από τον θάνατό του, ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε προβεί σε βαρύτατες καταγγελίες μέσω των νομικών του εκπροσώπων:

Είχε καταγγείλει επίσημα ότι εντόπισε μηχανισμούς παρακολούθησης (κοριούς) μέσα στο ίδιο του το σπίτι, καθώς και ότι οι κάμερες ασφαλείας του σπιτιού του είχαν συνδεθεί κρυφά με άγνωστα email, ώστε τρίτοι να ελέγχουν κάθε του κίνηση.

Ο ίδιος εξέφραζε έντονα τον φόβο ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για τη «φυσική και ηθική του εξόντωση».

Η πλευρά του περιέγραφε μια κατάσταση όπου προσπαθούσαν να τον απομονώσουν, να ελέγξουν την περιουσία του και να τον εμφανίσουν ως «μη λειτουργικό» για να του αφαιρέσουν τη διαχείριση των οικονομικών του.

• Η μεγαλύτερη πληγή στη ζωή του τραγουδιστή ήταν η ρήξη με την αδελφή του, Βάσω Μαζωνάκη, και τη μητέρα του.

Η Βάσω Μαζωνάκη ήταν ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα πάντα γύρω από την καριέρα του για δεκαετίες.

Η κόντρα ξέσπασε όταν ο τραγουδιστής ανακάλυψε ότι είχαν γίνει μονομερείς αλλαγές στις μετοχές μιας τουριστικής εταιρείας που εκμεταλλευόταν τα ακίνητά του (κυρίως στη Μύκονο), με αποτέλεσμα να μεταβιβαστεί μέρος της περιουσίας του εν αγνοία του.

Ο καλλιτέχνης στράφηκε νομικά εναντίον της αδελφής του καταθέτοντας αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να διασφαλίσει τα περιουσιακά του στοιχεία.

Ακόμα και μετά τον θάνατό του, η ένταση συνεχίζεται, καθώς οι αρχές κατάσχεσαν χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του, με την οικογένεια να ζητά να μην ανοιχτεί!

Μία από τις πιο σκοτεινές εκφάνσεις της οικογενειακής διαμάχης αφορούσε τη νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο.

Ο τραγουδιστής είχε καταγγείλει ότι ο εγκλεισμός του στη δομή έγινε εν αγνοία του και με δόλιο τρόπο από το οικογενειακό του περιβάλλον, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί η νοσηλεία αυτή ως αποδεικτικό στοιχείο ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ώστε να χάσει δικαστικά τον έλεγχο των χρημάτων του.

Από την άλλη πλευρά, η οικογένειά του ισχυριζόταν ότι η κίνηση έγινε από καθαρό ενδιαφέρον για την υγεία του, καθώς υποστήριζαν ότι είχε εθισμούς και βρισκόταν σε επιβαρυμένη ψυχολογική κατάσταση.

• Ο Θανάσης Παπαγεωργίου είναι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου Fever, όπου εμφανιζόταν ο Μαζωνάκης την προηγούμενη σεζόν (άνοιξη 2025).

Ο Μαζωνάκης, μέσω του δικηγόρου του Χαράλαμπου Λυκούδη, τον κατήγγειλε στη Δίωξη Εκβιαστών μαζί με συγγενικά του πρόσωπα (αναφέρονται αδελφή και γαμπρός).

Ισχυρίστηκε ότι του ζητούσαν χρήματα που δεν όφειλε και ότι πίσω από την μήνυση του 21χρονου Στέφανου Παπαδόπουλου κρυβόταν εκβιαστικές πιέσεις από την άλλη πλευρά.  

Ο Παπαγεωργίου απάντησε με εξώδικο. Είπε δημόσια, στην ουσία: «Εγώ είμαι ο επιχειρηματίας που λέει ο Μαζωνάκης». Αρνήθηκε τον οποιοδήποτε εκβιασμό.

Υποστήριξε ότι υπήρχε συμφωνία για εμφανίσεις στο Fever που δεν τηρήθηκε και ότι ο τραγουδιστής τού χρωστά περίπου 200.000 ευρώ (οικιακή βοηθός, φύλαξη, διαμονή, προσωπικά έξοδα, ρούχα από Παρίσι κ.ά.).

Ο δικηγόρος Χαράλαμπος Λυκούδης από την πλευρά Μαζωνάκη έλεγε ότι ο πελάτης του αναγνωρίζει μόνο «έξοδα περιπτέρου» για τσιγάρα και ότι τα υπόλοιπα δεν οφείλονται.

• Ο Στέφανος Παπαδόπουλος στις 18 Δεκεμβρίου 2025 κατέθεσε μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη για ανήθικες προτάσεις / προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε εργασιακό πλαίσιο (καμαρίνι, άνοιξη 2025).

Ο Μαζωνάκης το αρνήθηκε και το συνέδεσε με την υπόθεση εκβίασης όπως προειπώθηκε.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Δεκεμβρίου 2025 το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 μετέδωσε ότι έρχεται και δεύτερη μήνυση από άλλον τραγουδιστή, για περιστατικά περίπου δύο χρόνια πριν και με βαρύτερες κατηγορίες από του Παπαδόπουλου και η νομική εκπροσώπηση θα γίνονταν από τον ίδιο δικηγόρο, τον Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη.

Μέχρι και σήμερα, δεν εμφανίζεται δημόσια κατονομασμένος δεύτερος καταγγέλλων ούτε επιβεβαίωση ότι η μήνυση κατατέθηκε στις αρχές του 2026.

Έμεινε ως αναγγελία μέσων και δικηγόρων και δεν μετετράπη σε ολοκληρωμένη, επώνυμη υπόθεση.

Ο δικηγόρος του Γ.Μαζωνάκη, Χαράλαμπος Λυκούδης προανήγγειλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και συνέργεια σε εκβίαση. Ο Παπαδόπουλος είπε ότι θέλει ηθική δικαίωση, όχι χρήματα.  

Η κόντρα με τον Διονύση Σχοινά: Το 2022, μια προγραμματισμένη συνεργασία τους στο νυχτερινό κέντρο Κέντρο Αθηνών κατέρρευσε επεισοδιακά πριν καν ξεκινήσει.

Υπήρξαν διαφωνίες για τη δομή του προγράμματος και τη μαρκίζα, με αποτέλεσμα ανταλλαγή εξωδίκων ανάμεσα στους καλλιτέχνες και την επιχείρηση.

Πάντως το ότι είχε διαμάχες με κάποια πρόσωπα ο Γ.Μαζωνάκης δεν σημαίνει βέβαια πως τα άτομα αυτά σκέφτονταν να του κάνουν κακό.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.