ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Eurovision 2021 – EBU: «Αρνητική η τοξικολογική εξέταση του Damiano – Το θέμα θεωρείται λήξαν»

Eurovision 2021 – EBU: «Αρνητική η τοξικολογική εξέταση του Damiano – Το θέμα θεωρείται λήξαν»

Η EBU με σχετική της ανακοίνωση βάζει τέλος στις φήμες που διαδόθηκαν στα social media πως ο νικητής της Eurovision 2021 έκανε χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του τελικού.

Σε ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή του μουσικού διαγωνισμού σημειώνει πως κάτι τέτοιο δεν προκύπτει ούτε από το οπτικοακουστικό υλικό, ούτε όμως και από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υπεβλήθη οικειοθελώς ο Damiano.

Νωρίτερα, κάποιος παρατηρητικός χρήστης του Twitter είχε αναρτήσει στιγμιότυπα από τον τελικό του Σαββάτου, από τα οποία δεν προέκυπτε η κατηγορία πως ο Damiano είχε όντως κάνει χρήση ναρκωτικών μπροστά στις κάμερες.

Η ανακοίνωση της EBU για τον νικητή της Eurovision 2021

«Μετά τις φήμες για χρήση ναρκωτικών στο Green Room κατά τον τελικό του διαγωνισμού της Eurovision το Σάββατο 22 Μαΐου, η EBU, έπειτα από αίτημα της ιταλικής αποστολής, προχώρησε σε διεξοδική έρευνα των γεγονότων, περιλαμβανομένου και του διαθέσιμου οπτικού υλικού. Ένα τοξικολογικό τεστ διεξήχθη επίσης οικειοθελώς νωρίτερα σήμερα από τον επικεφαλής του συγκροτήματος Maneskin το οποίο προέκυψε αρνητικό, όπως διαπίστωσε η EBU.

Δεν έγινε χρήση ναρκωτικών στο Green Room και θεωρούμε το θέμα λήξαν. Είμαστε θορυβημένοι από την ανακριβή παραφιλολογία που οδήγησε σε fake news τα οποία επισκίασαν το πνεύμα και το αποτέλεσμα της εκδήλωσης και επηρέασαν αδίκως το συγκρότημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέλουμε να συγχαρούμε τους Maneskin για μια ακόμη φορά και να τους ευχηθούμε τεράστια επιτυχία. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με το μέλος μας από την Ιταλία, την RAI, στην παραγωγή μιας φαντασμαγορικής Eurovision εκεί την επόμενη χρονιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.