ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εσύ τα ξέρεις; – Αυτά είναι τα τρία σημαντικά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι με τα εσώρουχα

Είναι δυνατό να συμβάλουν στην εμφάνιση ενοχλήσεων

Εσύ τα ξέρεις; – Αυτά είναι τα τρία σημαντικά λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι με τα εσώρουχα

Η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και επιρρεπής σε ερεθισμούς και λοιμώξεις γι’ αυτό θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή στην περιποίησή της.

Σημαντικά λάθη κάνουμε στην επιλογή των εσωρούχων ή στις συνήθειες που σχετίζονται με τη χρήση των εσωρούχων είναι λοιπόν δυνατό να συμβάλουν στην εμφάνιση ενοχλήσεων.

Δείτε παρακάτω τρία σημαντικά λάθη:

1. Παράλειψη αλλαγής εσώρουχου μετά το γυμναστήριο

Οι μύκητες και τα βακτήρια αναπτύσσονται στα ζεστά, υγρά και σκοτεινά περιβάλλοντα. Οι συνθήκες αυτές επικρατούν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κατ’ εξοχήν μετά το γυμναστήριο, επομένως η αλλαγή εσώρουχου είναι επιβεβλημένη όσο το δυνατόν πιο άμεσα μετά την προπόνηση.

2. Κακή επιλογή υφάσματος

Τα βαμβακερά εσώρουχα είναι με διαφορά η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή. Μια καλή εναλλακτική είναι το μετάξι. Το εσώρουχο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ένα από αυτά τα δύο υφάσματα, τουλάχιστον στο τμήμα που έρχεται σε άμεση επαφή με τα γεννητικά όργανα, καθώς πρόκειται για υφάσματα που «αναπνέουν» και αποτρέπουν την αύξηση των επιπέδων υγρασίας, σε σύγκριση με τα συνθετικά.

3. Πολύ στενά εσώρουχα

Ένα στενό εσώρουχο επιδεινώνει μια ήδη υπάρχουσα λοίμωξη (π.χ. μύκητες γεννητικών οργάνων) ή μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων λόγω του ότι προωθεί την άνοδο της θερμοκρασίας και της υγρασίας τοπικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.