ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Συνηθισμένα φαγητά που θα… εξαφανιστούν λόγω κλιματικής αλλαγής

Και δεν είναι τόσο μακρινό σενάριο

Συνηθισμένα φαγητά που θα… εξαφανιστούν λόγω κλιματικής αλλαγής

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει αλλαγές στη θερμοκρασία και τις βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα κάποιες τροφές που έχουμε στο καθημερινό διατροφολόγιο μας να επηρεαστούν και να οδηγηθούν σε περιορισμένη παραγωγή και άνοδο των τιμών τους.

Το BBC παρουσίασε ένα θέμα όπου έδειξε τις αλλαγές που θα έρθουν και παραδείγματα τροφών που έγιναν απλησίαστα για τον πολύ κόσμο μέσα στους αιώνες.

Για παράδειγμα, ο αστακός ήταν ένα πάμφθηνο έδεσμα, που επειδή υπήρχε σε αφθονία οι υπεύθυνοι των φυλακών το έδιναν στους κρατούμενους. Όμως όταν οι υπεύθυνοι των τρένων άρχισαν να το σερβίρουν στα ταξίδια λόγω του χαμηλού κόστους έγινε ανάρπαστο.

Με την πάροδο των χρόνων οι ποσότητες των αστακών στις θάλασσες μειώθηκαν και η τιμή πλέον είναι απλησίαστη για πολύ κόσμο.

Το ίδιο έγινε και με τα στρείδια, καθώς η ρύπανση των θαλασσών μείωσε τα στρείδια που μπορούσαν να καταναλωθούν και έτσι σε μια νύχτα έγινε ένα πανάκριβο φαγητό.

Η σοκολάτα και ο καφές πρόκειται να γίνουν είδος πολυτελείας τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες απειλούν τις καλλιέργειες.

Το ίδιο θα συμβεί και με το κρέας, καθώς τα ζώα εκτροφής, που επιβαρύνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα μειωθούν, και τότε η τιμή του κρέατος θα ανέβει, αφού η παραγωγή θα είναι μικρότερη από τη ζήτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια η τάση για χορτοφαγία αλλά και η κατανάλωση συνθετικών τροφών θα επιφέρουν την ισορροπία και οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.