Υλικά συνταγής

1½ κιλό σταφύλια σουλτανίνα

2 φλιτζ. καρύδια σπασμένα χοντρά

750γρ. ζάχαρη

1 ½ φλιτζ. νερό

1 λεμόνι (ο χυμός του)

1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία συνταγής

Πλένουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά τα σταφύλια. Καβουρδίζουμε τα καρύδια για λίγα λεπτά στο φούρνο στους 180οC.

Σε κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία σιγοβράζουμεμόνα τους τα σταφύλια ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά τους για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό λεμονιού και τα καρύδια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή ΕΔΩ