ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φάγατε σουβλάκι με τζατζίκι; – Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά σκόρδου

Φάγατε σουβλάκι με τζατζίκι; – Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από τη μυρωδιά σκόρδου

Λιγουρεύεστε ένα σουβλάκι με τζατζίκι αλλά δεν το γεύεστε καθώς σκέφτεστε τη δυσάρεστη μυρωδιά της επόμενης ημέρας;

Δεν χρειάζεται ανησυχείτε καθόλου για αυτό πλέον… Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο έρχονται να δώσουν τη λύση, που εξασφαλίζει αναπνοή χωρίς την οσμή του σκόρδου.

Η χαρακτηριστική μυρωδιά του σκόρδου, που δεν υποχωρεί για πολλές ώρες, οφείλεται στην ουσία AMS. Η συγκεκριμένη ουσία, δεν διασπάται κατά την πέψη, με επακόλουθο να απεκκρίνεται από το σώμα μέσω της αναπνοής και της εφίδρωσης. Επίσης, ακόμη και το βούρτσισμα των δοντιών δεν μπορεί να μας απαλλάξει από αυτήν.

Η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σέρυλ Μπάρινγκερ, καθηγήτρια και επικεφαλής στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων του πανεπιστημίου, λέει χαρακτηριστικά: «Το σκόρδο χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και χιλιάδες χρόνια, καθώς αποτελεί θαυμάσια πηγή μαγνησίου, βιταμίνης Β6, βιταμίνης C και σεληνίου, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, και ελαττώνει τον κίνδυνο καρκίνου».

«Εντούτοις, η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη κακοσμία του στόματος και του σώματος, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως μερικές ημέρες».

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύθηκε στην «Επιθεώρηση Επιστήμης Τροφίμων» (JFS), η λύση βρίσκεται στο ψυγείο μας. Συγκεκριμένα, 200 ml γάλα μπορούν να μειώσουν κατά 50% τις συγκεντρώσεις των χημικών ουσιών που χαρίζουν στο σκόρδο τη χαρακτηριστική γεύση αλλά και μυρωδιά του.

Μάλιστα, τη μεγαλύτερη απόδοση εναντίον της μυρωδιάς του σκόρδου έχει το πλήρες γάλα, καθώς ομάδα εθελοντών που έτρωγαν σκόρδα παρουσίασαν με τη βοήθειά του μεγαλύτερη μείωση στα επίπεδα της AMS στην αναπνοή τους απ’ ό,τι όταν έπιναν άπαχο ή ημιαποβουτυρωμένο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η μέγιστη «αντι-σκορδική» προστασία επιτυγχάνεται όταν το γάλα όταν καταναλώνεται μαζί με το φαγητό και όχι εκ των υστέρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.