ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα «μυστικά» για να φτιάξετε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες

Τα «μυστικά» για να φτιάξετε τους πιο νόστιμους κουραμπιέδες

Βρισκόμαστε στα μέσα Δεκεμβρίου και τα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα έχουν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους στα περισσότερα νοικοκυριά. Φυσικά μεταξύ αυτών, δε θα μπορούσαν να λείπουν οι αγαπημένοι σε όλους κουραμπιέδες. Μάλιστα, φέτος λόγω του lockdown πολλοί είναι εκείνοι που θα φτιάξουν σπιτικούς.

Για να τους πετύχετε και να έχετε τον τέλειο κουραμπιέ, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά:

  • Το πρώτο και βασικό μυστικό κρύβεται στο βούτυρο και στην ποιότητά του. Για γευστικό αποτέλεσμα, προτιμήστε το αιγοπρόβειο. Επίσης, θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ θα πρέπει να το χτυπήσετε πολύ καλά.
  • Πολύ καλό χτύπημα θέλει και η ζάχαρη.
  • Μην τους αφήνετε να ψηθούν πολύ, διότι οι κουραμπιέδες όταν κρυώνουν σφίγγουν κι άλλο. Βγάλτε τους από το φούρνο μαλακούς, ώστε να είναι αφράτοι μετά.
  • Τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, αφού έχουν κρυώσει. Αν το κάνετε όσο είναι ακόμη ζεστοί, θα βγάλουν υγρασία.
  • Μέχρι να καταναλωθούν, να τους έχετε πάντα σκεπασμένους (με μια μεμβράνη) για να διατηρήσουν την υφή τους και να παραμείνουν αφράτοι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.