ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ψήσιμο γλυκών στο φούρνο: Πότε χρησιμοποιούμε αλεύρι και πότε αντικολλητικό χαρτί – Τι πρέπει να ξέρεις για το βούτυρο

Ψήσιμο γλυκών στο φούρνο: Πότε χρησιμοποιούμε αλεύρι και πότε αντικολλητικό χαρτί – Τι πρέπει να ξέρεις για το βούτυρο

Επειδή τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι προσπαθούμε να κάνουμε γλυκά στον φούρνο, εμείς σας δίνουμε κάποιες συμβουλές για τα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

Το ψήσιμο στον φούρνο μπορεί να φαίνεται αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν άτυποι κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε αν θέλουμε να μας πετύχει το κέικ ή οτιδήποτε άλλο πρέπει να ψηθεί σωστά.

Ένα από τα βασικά βήματα είναι το σωστό (ξε)φορμάρισμα του γλυκού ώστε να μην κολλήσει στο ταψί και στη συνέχεια να μπορέσουμε να το βγάλουμε ολόκληρο χωρίς αυτό να σπάσει.

Για να το κάνουμε αυτό, συνήθως, λαδώνουμε, βουτυρώνουμε, αλευρώνουμε ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.

Πότε όμως πρέπει να το κάνουμε αυτό και ποια επιλογή είναι η σωστή κάθε φορά;

Λιωμένο βούτυρο ή λάδι: Με ένα πινέλο απλώς αλείφουμε το ταψί ή την φόρμα για κέικ.

Βούτυρο: Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, το κάνουμε με τα χέρια απλώνοντάς το καλά.

Σπρέι: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπρέι μαγειρέματος απλώς ψεκάζοντας το ταψί.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το λεπτό λιπαντικό στρώμα βοηθά το γλυκό να βγει από τη φόρμα του άθικτο ενώ του δίνει μια χρυσοκαφέ, τραγανή όψη.

Αλεύρι: Πασπαλίζουμε το ταψί με λίγο αλεύρι στον πάτο και τα τοιχώματα. Συνήθως δεν είναι απαραίτητο, αλλά γίνεται προληπτικά για να βγουν πιο εύκολα τα μεγάλα κέικ από τη φόρμα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντικολλητικό χαρτί: Έχει τον ίδιο σκοπό, δηλαδή να βγάλουμε το γλυκό άθικτο, χωρίς όμως το επιπλέον golden brown χρώμα και χωρίς να λερωθούμε. Με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα, ξεκολλάμε τις άκρες και το ξεφορμάρουμε. Δεν χρειάζεται επιπλέον λίπανση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.