ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το ήξερες; – Ποια η διαφορά μεταξύ σκωτσέζικου ουίσκι, ιρλανδικού ουίσκι και μπέρμπον;

Όλα ανήκουν στην κατηγορία του ουίσκι

Το ήξερες; – Ποια η διαφορά μεταξύ σκωτσέζικου ουίσκι, ιρλανδικού ουίσκι και μπέρμπον;

Για κάποιους μπορεί να είναι κάτι σαν κοινή γνώση, αλλά μάλλον για τους περισσότερους υπάρχουν διαφορές που δεν γνωρίζουν. Καταρχάς όλα ανήκουν στην κατηγορία του ουίσκι, απλά αλλάζουν πρώτο συνθετικό.

Αρχικά η απάντηση για το τι φτιάχνει ένα μπέρμπον είναι ο νόμος. Η τεχνική του είναι πολύ ιδιαίτερη και πρέπει να τηρεί πολύ συγκεκριμένα κριτήρια. Για να λέγεται ένα ουίσκι μπέρμπον τότε θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 51% καλαμπόκι. Το υπόλοιπο συνήθως αποτελείται από κριθάρι και σιτάρι.

Ο πολτός που θα προκύψει από αυτά, θα πρέπει να αποσταχθεί στους 160 βαθμούς η λιγότερο και να μπει στο βαρέλι, όταν φτάσει στους 125 βαθμούς. Το βαρέλι πρέπει να είναι καινούργιο και δρύινο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαφορά μεταξύ του σκωτσέζικου ουίσκι και του ουίσκι είναι κυρίως βιογραφική αλλά υπάρχουν και διαφορές στα συστατικά. Το Scotch φτιάχνεται στη Σκωτία. Ενώ το μπέρμπον στις ΗΠΑ. Το σκωτσέζικο ουίσκι παρασκευάζεται κυρίως από βύνη και κριθάρι, ενώ όπως είπαμε το μπέρμπον είναι από καλαμπόκι. Αν ζητήσετε ουίσκι στην Αγγλία το πιο πιθανό είναι να σας βάλουν σκωτσέζικο, αλλά αν πάτε στην Ιρλανδία, θα βρείτε ιρλανδικό ουίσκι, που είναι λιγότερο στυφό στη γεύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.