Σας λείπει ύπνος; Αυτό το τεστ θα σας λύσει την απορία (βίντεο)

Σας λείπει ύπνος; Αυτό το τεστ θα σας λύσει την απορία (βίντεο)

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαταραχές ύπνου, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά από δευτερογενείς παθήσεις, όπως η έλλειψη συγκέντρωσης, η απώλεια μνήμης, ακόμη και ο πρόωρος θάνατος!

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ίδρυμα Ύπνου, ένας μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου επτά έως οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται μόνο το 60% των συνιστώμενων αυτών ωρών.

Ο Richard Wiseman, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire, στην Αγγλία, σχεδίασε ένα τεστ για να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν αν έχουν κοιμηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Η μακροχρόνια στέρηση ύπνου σχετίζεται με την κακή συγκέντρωση, την αύξηση του σωματικού βάρους, τα προβλήματα στην καρδιά και τον πρόωρο θάνατο, γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να κοιμούνται επαρκώς», επισημαίνει ο Wiseman, ο οποίος είναι επίσης ο συγγραφέας του βιβλίου “Night School: Wake Up to the Power of Sleep”.

Με ένα βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος και το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Wiseman μπορεί να σας αποκαλύψει μέσα σε 59 δευτερόλεπτα, αν σας λείπει ύπνος. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να παρατηρήσετε προσεκτικά την εικόνα που θα σας δείξει και να επισημάνετε τις αλλαγές που συμβαίνουν σε αυτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.