ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτές είναι οι λέξεις που πρέπει να σταματήσετε να λέτε αν θέλετε να ακούγεστε εξυπνότεροι

Είναι ξεπερασμένες!

Αυτές είναι οι λέξεις που πρέπει να σταματήσετε να λέτε αν θέλετε να ακούγεστε εξυπνότεροι

Yπάρχουν μερικές λέξεις και φράσεις που πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε στο εξής.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτές είναι οι λέξεις και φράσεις που πρέπει να συνταξιοδοτηθούν το 2022.

1. Bandwidth (Εύρος ζώνης)

Αν μιλάτε για θέματα Διαδικτύου, τότε χρησιμοποιήστε άφοβα και ελεύθερα τη συγκεκριμένη λέξη. Οι περισσότεροι άνθρωποι ωστόσο, σήμερα, χρησιμοποιούν συνήθως τη λέξη αυτή, για να περιγράψουν τις ανθρώπινες ικανότητες. Yποστηρίζεται πως η λέξη έχει χάσει πλέον, την αξία της.

2. Τελικός χρήστης

Όπως και στην περίπτωση της λέξης «Bandwidth» και ο τελικός χρήστης είναι ένας όρος που συναντάται στις επιστήμες των υπολογιστών και της πληροφορικής. Ωστόσο, στις μέρες μας χρησιμοποιείται κατά κόρον σε κλάδους όπως το μάρκετινγκ και η διαφήμιση. Η συγκεκριμένη λέξη όμως, θεωρείται αρκετά απρόσωπη. Αντί να χρησιμοποιείτε τη λέξη «τελικός χρήστης» επιλέξτε ανθρωποκεντρικές λέξεις όπως οι λέξεις, πελάτης ή αγοραστής.

3. Influencer

Με τη ραγδαία εξάπλωση και την τεράστια επιρροή των social media στη σύγχρονη κοινωνία, είναι σίγουρο πως κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τους influencers οι οποίοι διαφημίζουν 24/7 προϊόντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

4. Νέα κανονικότητα

Έχουμε χρησιμοποιήσει αυτή τη φράση αρκετά το 2021. Όμως, δεν πρόκειται για δημιούργημα των καιρών μας. Ενώ η φράση «νέα κανονικότητα» άρχισε να χρησιμοποιείται κυρίως, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008, στην πραγματικότητα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να περιγράψει τη μετάβαση σε έναν καινούριο κόσμο απαλλαγμένο από πολέμους.

5. Pivot

Σύμφωνα με το LinkedIn ήταν η λέξη της χρονιάς το 2020. Πολλοί ωστόσο, πιστεύουν πως η λέξη «Pivot» είναι η πιο πολυχρησιμοποιημένη λέξη και του 2021. Στις επιχειρήσεις, η περιστροφή σημαίνει αλλαγή κατεύθυνσης. Πλέον ωστόσο, η συγκεκριμένη λέξη έχει χάσει το νόημά της, αφού στις μέρες μας, όλοι και όλα «περιστρέφονται» και αλλάζουν συνεχώς. Ας τη βάλουμε στο ράφι – εκτός και αν ανακοινώσουμε μια νέα παγκόσμια στρατηγική.

6. «Παραμένουμε επιφυλακτικά αισιόδοξοι»

Έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως, από ειδικούς και κυβερνήσεις όταν δεν έχουν να πουν κάτι παραπάνω αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση μιας χώρας γιατί πολύ απλά, ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

7. Zooming

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο χρόνο, όλοι συμμετείχαν σε τηλεδιασκέψεις μέσω Zoom, εναλλακτικά θα χρησιμοποιούσαν το Microsoft Teams. Η πλειοψηφία των ανθρώπων ωστόσο, έχει βαρεθεί τις τηλεδιασκέψεις και δεν επιθυμεί να ακούει πια τη συγκεκριμένη λέξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.