Αν η κυβέρνηση δεν υποχωρήσει, θα πεινάσει και η άλλη μισή Ελλάδα από τις ακυρώσεις στα χειμερινά θέρετρα...

Αν βάζετε αυτή τη μουσική δεν… θα σας τσιμπάνε τα κουνούπια (βίντεο)

Αν βάζετε αυτή τη μουσική δεν… θα σας τσιμπάνε τα κουνούπια (βίντεο)

Όσο θα βελτιώνεται ο καιρός και θα πλησιάζουμε στο καλοκαίρι, τόσο θα επανέλθει για όλους μας ο “εφιάλτης” των κουνουπιών.

Και τι δεν δοκιμάζουμε για να μην μας τσιμπάνε τα κουνούπια… Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική μελέτη, για να μην σας τσιμπάνε τα κουνούπια πρέπει να ακούγεται στον χώρο σας ηλεκτρονική μουσική και συγκεκριμένα, το είδος “dubstep” που παίζει ο Αμερικανός καλλιτέχνης Skrillex!

Ήχος και κουνούπια
Ο ήχος είναι “ζωτικής σημασίας για την αναπαραγωγή, την επιβίωση και τη διατήρηση πληθυσμού πολλών ζώων”, υποστηρίζει μια διεθνής ομάδα επιστημόνων που ειδικεύονται στα κουνούπια και τις ασθένειες που μεταφέρουν.

Υποχρέωσαν ενήλικα κουνούπια του είδους Aedes aegypti, γνωστό και ως το κουνούπι του κίτρινου πυρετού, να μείνουν σε χώρο που ακουγόταν ηλεκτρονική μουσική για να δουν αν ο ήχος θα μπορούσε να λειτουργήσει ως απωθητικό.

Το κομμάτι “Scary Monsters and Nice Sprites” του Skrillex επιλέχθηκε λόγω του συνδυασμού πολύ υψηλών και πολύ χαμηλών συχνοτήτων που περιέχει.

“Στα έντομα, οι δονήσεις χαμηλής συχνότητας διευκολύνουν τις σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, ενώ ο θόρυβος διαταράσσει την αντίληψη των σημάτων από μέλη του ίδιου είδους (κουνουπιών)”, ανέφεραν οι επιστήμονες με σχετική τους δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Acta Tropica.

Τα θηλυκά ενήλικα κουνούπια (εκείνα που μας τσιμπάνε δηλαδή) φάνηκε να… διασκεδάζουν με την μουσική του Skrillex και έκαναν επιθέσεις πολύ λιγότερο συχνά και με μικρότερη ένταση σε σχέση με ίδια κουνούπια που βρίσκονταν σε ένα περιβάλλον χωρίς μουσική dubstep.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν επίσης ότι τα κουνούπια που εκτέθηκαν στο εν λόγω τραγούδι αναπαράγονταν πολύ πιο αραιά.

Skrillex το… απωθητικό κουνουπιών
Η παρατήρηση ότι μια τέτοια μουσική μπορεί να καθυστερήσει την επίθεση των κουνουπιών, να μειώσει την επιθυμία τους για αίμα και να διαταράξει την αναπαραγωγή τους, προσφέρει νέες δυνατότητες για την ανάπτυξη μέτρων προσωπικής προστασίας και ελέγχου κατά των ασθενειών που μεταδίδονται από το κουνούπι Aedes, τα οποία μέτρα βασίζονται στην μουσική.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα δείτε να σας… κυκλώνουν τα κουνούπια, βάλτε να παίζει κάτι σαν αυτό…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.