Αυτές είναι οι άγνωστες χρήσεις που έχει το ασετόν στο σπίτι

Μην το χρησιμοποιείτε ποτέ κοντά σε φλόγα ή θερμότητα

Αυτές είναι οι άγνωστες χρήσεις που έχει το ασετόν στο σπίτι

Μπορεί το ασετόν να μην φημίζεται για το άρωμά του, ωστόσο είναι εξαιρετικό στον καθαρισμό βρωμιάς, γρατσουνιών και λεκέδων από πολλές επιφάνειες στο σπίτι σας.

Αυτό το άχρωμο, εύφλεκτο υγρό είναι ένας διαλύτης που διαλύει ουσίες όπως το χρώμα, το βερνίκι ή το γράσο και αν φοράτε γάντια, έχετε πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό για σωστό αερισμό και δεν το χρησιμοποιείτε ποτέ κοντά σε φλόγα ή θερμότητα, αυτό το ευέλικτο, φθηνό υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για πολύ περισσότερα από την αφαίρεση του βερνικιού στα άκρα σας.

Καθαρίστε το πληκτρολόγιό σας

Όταν το πληκτρολόγιό σας σκονίζεται, μια μικρή ποσότητα ασετόν σε μπατονέτα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απομακρύνετε γρήγορα τα ψίχουλα και τη σκόνη από αυτούς τους δυσπρόσιτους χώρους. Αραιώστε το πρώτα για να μειώσετε τη μυρωδιά και να κάνετε πιο εύκολη την επιστροφή σας στη δουλειά.

Απομακρύνετε τσίχλες από τα ρούχα

Κρατήστε το ασετόν στο οπλοστάσιό σας όταν αντιμετωπίζετε τσίχλες που έχουν κολλήσει στα ρούχα ή στο κάτω μέρος του παπουτσιού σας. Οι χημικές ουσίες του θα διασπάσουν την τσίχλα, καθιστώντας ευκολότερο το τρίψιμο με μια οδοντόβουρτσα ή την απομάκρυνσή της με κάποιο μαχαίρι.

Πρώτα ψεκάστε ή μουσκέψτε το ρούχο με ένα αφαιρετικό με βάση το ασετόν, αφήστε το να καθίσει και τρίψτε το απαλά με ένα σφουγγάρι ή οδοντόβουρτσα. Πάντα, όμως, δοκιμάζετε το προϊόν αφαίρεσης λεκέδων που χρησιμοποιείτε πρώτα σε μια κρυφή περιοχή για να ελέγξετε για τυχόν ζημιές στο ύφασμα.

Ανανεώστε το σερβίτσιο σας

Το «καλό» σερβίτσιο συχνά αποτελεί μια υπενθύμιση της ημέρας του γάμου σας ή ενός συγγενή που φρόντισε πολύ να το διατηρήσει, ώστε να μπορεί να σας το κληροδοτήσει. Είναι ιδιαίτερο, όμορφο, συχνά ακριβό, ενώ έχει και την τάση να λερώνει.

Για να το ανανεώσετε, λοιπόν, μουσκέψτε ένα παλιό ύφασμα σε ασετόν και τρίψτε απαλά πάνω από λεκέδες καφέ και τσαγιού στο σερβίτσιο σας για να επαναφέρετε την αρχική του λάμψη. Συνεχίστε με ένα κανονικό πλύσιμο με σαπούνι και ζεστό νερό. Αποφύγετε, όμως, τη χρήση σε χρυσά φινιρίσματα ή διακοσμητικά σχέδια που μπορεί να καταστραφούν.

Φρεσκάρετε τα πατώματα στο σπίτι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν τα δάπεδά σας αρχίζουν να φαίνονται ταλαιπωρημένα από τη χρόνια χρήση (ή έχουν κηλίδες χρώματος, κηρομπογιές, σημάδια από τις ρόδες της καρέκλας), βρέξτε μια χαρτοπετσέτα ή ένα πανί με ασετόν και χρησιμοποιήστε το για να απομακρύνετε τη βρωμιά και τα σημάδια των παπουτσιών σε δάπεδα από πλακάκια, βινύλιο και laminate. Μην το χρησιμοποιείτε σε ξύλο, καθώς μπορεί να βλάψει το προστατευτικό φινίρισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.