ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Aυτό το ήξερες; – Γιατί τα κορίτσια ζωγράφιζαν τα γόνατά τους τη δεκαετία του 20;

Η μόδα ήταν πάντα αντανάκλαση του πνεύματος των καιρών

Aυτό το ήξερες; – Γιατί τα κορίτσια ζωγράφιζαν τα γόνατά τους τη δεκαετία του 20;

Οι ζωγραφιές στα γόνατα ίσως να σου φαίνεται εντελώς τρελό αλλά πριν από έναν αιώνα ήταν η πιο καυτή τάση ομορφιάς. Ξεκίνησε ως μια χαριτωμένη λεπτομέρεια με ένα τριανταφυλλάκι, και τελικά μετατράπηκε σε… κανονική τέχνη!

Η μόδα ήταν πάντα αντανάκλαση του πνεύματος των καιρών, και το μακιγιάζ των γυναικών αλλά και η ζωγραφική στο γόνατο τη δεκαετία του 1920 δεν θα ήταν η εξαίρεση.

Οι “flappers” φορούσαν φούστες πιο κοντές από ποτέ (το στρίφωμα ακριβώς κάτω από το γόνατο ήταν η έκδοση της δεκαετίας του ’20 μιας… μίνι φούστας) και οι κάλτσες τους ήταν κάτω από το γόνατο. Η ζωγραφική στα γόνατα λοιπόν έγινε ένας άλλος τρόπος να προσελκύσει την προσοχή σε μια περιοχή του γυναικείου σώματος που δεν ήταν ποτέ τόσο ορατή στο παρελθόν!

Οι γυναίκες της γενιάς αυτής λοιπόν άρχισαν τα σχέδια στα γόνατα για ένα extra λόγο να στρέψουν το βλέμμα εκεί.

Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1920, η τάση του γόνατος είχε εξελιχθεί σε μια μορφή τέχνης που είδε τις γυναίκες να ζωγραφίζουν στο χέρι έργα τέχνης στα γόνατά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μερικές το έκαναν οι ίδιοι χρησιμοποιώντας… λαδομπογιές, ενώ κάποιοι βασίστηκαν σε ταλαντούχους καλλιτέχνες. Τα σχέδια κυμαίνονταν από απλά γράμματα, όπως αρχικά του αγαπημένου τους ή μοτίβα λουλουδιών, τοπία και ακόμη και λεπτομερή πορτρέτα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.