ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τι να κάνετε για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τις πλαστικές επιφάνειες κοπής στην κουζίνα

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen

Δείτε τι να κάνετε για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από τις πλαστικές επιφάνειες κοπής στην κουζίνα

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά έντονα τις τρίβετε, οι πλαστικές σανίδες κοπής δεν καθαρίζουν με τίποτα.

Και μετά από λίγο καιρό, οι λεκέδες στα σημεία που οι πλαστικές σανίδες κοπής έχουν χαραχτεί από το μαχαίρι γίνονται… μόνιμοι.

Αλλά υπάρχει ένα απλό κόλπο για να καθαρίσετε αυτούς τους επίμονους λεκέδες από τις πλαστικές επιφάνειες κοπής.

Να τι κάνετε:

  • Βάλτε λίγο χυμό λεμονιού ή αιθέριο έλαιο λεμονιού (περίπου 10 σταγόνες) σε περίπου 1/2 κούπα νερό.
  • Βυθίστε καλά ένα σφουγγάρι στο μείγμα και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη λειαντική πλευρά του σφουγγαριού για να σκουπίσετε την σανίδα κοπής.
  • Αφού τρίψετε σχολαστικά, βγάλτε την πλαστική σανίδα κοπής έξω (βεβαιωθείτε ότι είναι μια ηλιόλουστη μέρα) σε σημείο που να την βλέπει απευθείας ο ήλιος και αφήστε το να καθίσει εκεί όλη την ημέρα.
  • Μόλις βραδιάσει θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα! Επαναλάβετε την επόμενη μέρα αν δεν έχουν φύγει πλήρως οι λεκέδες.

Το αιθέριο έλαιο λεμονιού και ο χυμός λεμονιού περιέχουν μια χημική ένωση που λέγεται psoralen. Αυτή η ένωση μπορεί να αυξήσει την ευαισθησία στο φως.

Όταν συνδυάζεται με τη δύναμη της φυσικής λεύκανσης του ήλιου, μπορείτε κυριολεκτικά να καθαρίσετε τους λεκέδες σε ώρες χωρίς πολύ τρίψιμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.