Η νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί με τα ακίνητα σε μεγάλες πόλης της Ευρώπης και την αδυναμία του κόσμου να πληρώσεις τις αυξήσεις που ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν από το σπίτι επιλέγουν φθηνές πόλεις για να μειώσουν το κόστος διαβίωσης.

Η πόλη που συγκεντρώνει τους περισσότερους “μετανάστες” που εργάζονται με τηλεργασία είναι η Άγκυρα της Τουρκίας, όπου υπάρχουν διαμερίσματα με 250 ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πληθυσμός της Άγκυρας έχει αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο εξάμηνο, αφού εργαζόμενοι σε μεγάλους κολοσσούς επιλέγουν μόνιμη κατοικία την πόλη της Τουρκίας γιατί τα νοίκια είναι χαμηλά και προσφέρουν σπίτια που σε άλλες πόλεις θα κόστιζαν μέχρι και 1000 το μήνα.

Οι ψηφιακοί νομάδες όπως αποκαλούν τους εργαζόμενους που παρέχουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου και δεν απαιτείται η φυσική παρουσία τους στις εταιρείες, διαμορφώνουν μια νέα τάση, όπου η εταιρεία έχει έδρα αλλού και οι υπάλληλος ζει σε άλλη πόλη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αθήνα είναι μέσα στις πόλεις που επιλέγουν οι ψηφιακοί νομάδες, προς το παρόν, αφού στη σχετική λίστα είναι στην 6η θέση, ενώ δεύτερη σε προτιμήσεις είναι η Μπογκοτά και τρίτη το Σαντιάγκο της Χιλής.