ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Γιατί… δαγκώνουμε ο ένας τον άλλον πάνω στο σεξ;

Υπάρχει επιστημονική απάντηση

Γιατί… δαγκώνουμε ο ένας τον άλλον πάνω στο σεξ;

Στο σεξ συμβαίνουν πολλά πράγματα. Χαϊδολογήματα, φιλάκια, αναστεναγμοί, κραυγές και φωνές. Αλλά και κάτι ακόμα. Το ένστικτο σου σε οδηγεί πάνω στο πάθος να δαγκώσεις τον άλλον σε κάποιο σημείο του σώματός του. Πρόκειται για κάτι συνηθισμένο, που δεν είναι βίαιο τις περισσότερες φορές.

Γιατί όμως έχουμε αυτή την παρόρμηση και μας αρέσει να δαγκώνουμε στο κρεβάτι. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, πρόκειται για μια πολύ συνηθισμένη και κοινή παρόρμηση η οποία πηγάζει από την εξελικτική βιολογία. Δεν περιλαμβάνει μόνο δαγκώματα αλλά και τσιμπήματα και άλλους τρόπους. Και ονομάζεται τρυφερή επιθετικότητα.

Τι είναι;

Όπως αναφέρει η κλινική ψυχολόγος Dr. Nazanin Moali, πρόκειται για την επιθυμία «να δαγκώσεις, να σφίξεις, να τσιμπήσεις κάποιον επειδή τον βρίσκεις χαριτωμένο ή σέξι και νιώθεις στοργή και αγάπη απέναντί του, χωρίς όμως να θέλεις να τον βλάψεις. Δε θέλεις δηλαδή να τον φας στην κυριολεξία».

Η Dr. Moali μίλησε στο insidehook.com και για να κάνει πιο κατανοητό το επιχείρημα της χρησιμοποίησε το ακόλουθο παράδειγμα. «Νομίζω έχει συμβεί σε πολλούς να δούμε ένα χαριτωμένο μωρό και να πούμε ότι “θέλουμε να το δαγκώσουμε στις δίπλες στα μπουτάκια του ή στα ροδαλά, ζουμερά μαγουλάκια του”. Μπορεί επίσης να μην έχουμε πει κάτι αντίστοιχο για ένα μωρό, αλλά για ένα ζώο, ένα κουτάβι ή ένα γατάκι. “Είναι τόσο γλυκούλι που θέλω να το φάω”».

Αυτό το συναίσθημα έχει όνομα και λέγεται «δίμορφη έκφραση» και ανήκει στα αντιφατικά συναισθήματα που αισθανόμαστε κάποιες φορές ταυτόχρονα. Η δίμορφη έκφραση είναι όταν κάποιος νιώθει ένα πολύ έντονο συναίσθημα και εκφράζει το ακριβώς αντίθετο. Λόγω της αγάπης που αισθάνεσαι για το μωρό, αντί να το φιλήσεις, θέλεις να το δαγκώσεις για να δείξεις την αγάπη σου.

«Το δάγκωμα είναι μία επιθετική έκφραση στοργής, που συμβαίνει όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα, όταν τα συναισθήματα είναι τόσο δυνατά που κυριολεκτικά δεν γνωρίζεις πώς να τα διαχειριστείς. Και έτσι, δαγκώνεις», αναφέρει η κλινική ψυχολόγος.

Δαγκώματα πάνω στο σεξ

Η σεξουαλική επιθετικότητα που νιώθουμε απέναντι στον σύντροφό μας και η επιθυμία κάποια στιγμή να τους δαγκώσουμε, είναι κι αυτή μια μορφή τρυφερής επιθετικότητας. Το δάγκωμα πάνω στο σεξ είναι παιχνίδι, πάθος και ερωτική έξαψη ταυτόχρονα. «Όταν εναλλάσσεις το χάδι με το δάγκωμα, είναι ένας τρόπος για να αυξήσεις τη διέγερση και την ευχαρίστηση τόσο σε εσένα, όσο και στο ταίρι σου».

Βέβαια δεν είναι μόνο τα παραπάνω αλλά και ένα σημάδι κυριαρχίας. «Τα δαγκώματα μπορούν να δείχνουν μια αίσθηση κυριαρχίας ή και παιχνιδιάρικης ιδιοκτησίας, ειδικά όταν κάποιος σημαδεύει προσωρινά το σώμα του/της συντρόφου» αναφέρει η Dr. Moali.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε λέγοντας πως «Σε μια κατάσταση διέγερσης, ο πόνος μπορεί να φέρει και να μοιάζει με ευχαρίστηση. Οι νευρικές μας απολήξεις είναι σε πλήρη εγρήγορση. Η σeξουαλική επιθυμία και η επακόλουθη ανάγκη να σκίσουμε τα ρούχα του άλλου και να τον δαγκώσουμε ελαφριά, είναι παραδείγματα τρυφερής επιθετικότητας, η οποία ξεκινά από την σeξουαλική επιθυμία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.