Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια, τα χαστούκια και τους πυροσβεστήρες στους τουρίστες (βίντεο)

«Βρέχει» χαστούκια στο νησί

Ίος: Το «έθιμο» με τα σφηνάκια, τα χαστούκια και τους πυροσβεστήρες στους τουρίστες (βίντεο)

Τις τελευταίες ημέρες έγινε viral μέσα από το TikTok ένα βίντεο από μπαρ της Ίου όπου ένας τουρίστας πίνει σφηνάκι και στη συνέχεια η υπάλληλος του μπαρ -αφού βάζει μπογιά στα χέρια της- τον χαστουκίζει.

Πολλοί ξαφνιάστηκαν, ωστόσο πρόκειται για κάτι που αποτελεί «έθιμο» στο νησί.

Αυτό είναι ένα από τα «έθιμα» της Ίου με πολλά μαγαζιά να έχουν πλέον ξεκάθαρη κατεύθυνση προς αυτό. Είναι δηλαδή η «ατραξιόν» τους και διαφημίζουν «πακέτα» με τα οποία κάποιος μπορεί να πιει ένα σφηνάκι και στη συνέχεια να τον χτυπήσουν.

@mickeyanne13 No it didn’t hurt… as you can see on my face 😆 #slapshot #greece #slap #shot #money #santorini #ithink? ♬ Shots – LMFAO

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα χαστούκια. Υπάρχουν μαγαζιά στην Ίο που μπορεί να επιλέξεις με τι θες να σε χτυπήσουν μετά την κατάναλωση αλκοόλ. Σφυριά, πινακίδες, σανίδες, καφάσια, μέχρι και… πυροσβεστήρες επιστρατεύονται από τα μαγαζιά. Φυσικά, οι πελάτες φορούν κράνος πριν τους χτυπήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι τουρίστες, ξένοι και μη, παρουσιάζουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα ως κάτι «must» αν κάποιος ταξιδέψει στην Ίο, ενώ είναι πάμπολλα τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media με ταξιδιώτες να απολαμβάνουν το ξύλο μετά σφηνακίων.

@iliasgiannopoulos7 #ios #crew #summer #slaps #itsfridaythen ♬ Friday (feat. Mufasa & Hypeman) (Dopamine Re-Edit) – Riton & Nightcrawlers
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.