Τι μπορείτε να κάνετε

Πρόκειται για τα έπιπλα, τα οποία έχει κάθε σπίτι. Ωστόσο, για να είναι σε καλή κατάσταση, οφείλει η νοικοκυρά του σπιτιού να τα φροντίζει σε καθημερινή βάση. Όσον αφορά, το ξύλο, εκείνο αποτελεί ζεστό υλικό διακόσμησης.

Μάλιστα, μπορεί να διατηρηθεί για πάντα, αν συντηρηθεί, με το σωστό τρόπο.

Τι προϊόντα να προτιμήσετε

Σε αντίθεση με το ξύλο που υπάρχει σε εξωτερικούς χώρους και θέλει πολύ περισσότερη φροντίδα, τα ξύλινα έπιπλα που έχουμε στο σπίτι μας θέλουν λίγα και καλά για να μας χαρίζουν καθημερινά την ομορφιά και την ζεστασιά τους. Στο εμπόριο σίγουρα κυκλοφορούν πολλά χημικά προϊόντα που κάνουν αρκετά καλή δουλειά. Εμείς, όμως, προτιμάμε τα φυσικά προϊόντα πρώτον λόγω των ανεπιθύμητων παρενεργειών των χημικών και δεύτερον για να προστατέψουμε τον πλανήτη μας.

Πώς να καθαρίσετε τα συγκεκριμένα έπιπλα

Υπάρχει ένα φυσικό καθαριστικό και γυαλιστικό που μπορούμε να φτιάξουμε με μόνο δυο υλικά που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Είναι το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Τι να πρωτοπείς γι’αυτά τα δυο μαγικά υλικά; Σε ένα γυάλινο μπουκάλι αναμείξτε 60ml ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες λεμονιού ή 1/4 κ.γ αιθέριο έλαιο λεμονιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανακινήστε πολύ καλά. Με το μείγμα ποτίστε μια πολύ μαλακή πετσέτα ή βαμβάκι και περάστε τα έπιπλα σας. Το λάδι θα θρέψει, προστατέψει και θα γυαλίσει τα έπιπλα σας ενώ το λεμόνι θα τα καθαρίσει και θα τα ζωντανέψει.