Κουνούπια τέλος: Οι τρεις τροφές που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε για να μην σας τσιμπάνε

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο

Κουνούπια τέλος: Οι τρεις τροφές που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε για να μην σας τσιμπάνε

Τώρα που καλοκαιριάζει, τα κουνούπια αν μη τι άλλο «ταράζουν» τον ύπνο μας, ενώ ορισμένες φορές μεταδίδουν και επικίνδυνες ασθένειες.

Βέβαια, πολλοί από μας έχουμε παρατηρήσει πως τα κουνούπια «προτιμούν» κάποιους περισσότερο, κι άλλους λιγότερο και αυτό έχει να κάνει με ουσίες που «εντοπίζουν» στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, καθώς ορισμένες τροφές προσελκύουν και άλλες απωθούν το ενοχλητικό έντομο.

Κουνούπια: Τι πρέπει να αποφεύγετε για να γλιτώσετε τα τσιμπήματα

Ποια τρόφιμα να αποφεύγετε για να «γλυτώσετε» τα τσιμπήματα:

Μπανάνες

Μια ουσία που προσελκύει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας. Ωστόσο, οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η μπανάνα, αυξάνουν την ποσότητα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα.

Παγωτό

Αν και είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ, περιέχει αρκετό γάλα και όπως είναι φυσικό, όλα τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην παραγωγή περισσότερου γαλακτικού οξέος. Προτιμήστε λοιπόν τα σορμπέ, καθώς δεν περιέχουν γάλα.

Αλκοόλ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη μία το αλκοόλ συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος και από την άλλη τα κουνούπια τείνουν προς τις πιο… θερμές επιδερμίδες, οπότε καλό είναι να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.