Nέα μελέτη δείχνει ότι και οι άντρες νιώθουν λυπημένοι μετά το σεξ

Δεν συμβαίνει μόνο στις γυναίκες

Nέα μελέτη δείχνει ότι και οι άντρες νιώθουν λυπημένοι μετά το σεξ

Ευφορία, ικανοποίηση, χαρά, έρωτας, πάθος, αγάπη, τρυφερότητα, πληρότητα. Αυτά είναι πάνω κάτω τα συναισθήματα με τα οποία έχεις συνδέσει τη σεξουαλική πράξη και σίγουρα όχι με εκείνα που προκαλούν δάκρυα και θλίψη.

Έλα όμως που το να αισθάνεσαι λυπημένος μετά από έναν θεαματικό οργασμό δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Επίσης, δεν είναι μόνο ένα φαινόμενο που παρατηρείται να συμβαίνει μόνο στις γυναίκες, καθώς η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρότινος το post-sex blues, η Μετασυνουσιακή Δυσφορία είχε καταγραφεί στην επιστημονική βιβλιογραφία ως κάτι που πλήττει τη γυναικεία σεξουαλική λειτουργία και όχι την αντρική.

Τώρα, νέα μελέτη με τίτλο “Postcoital Dysphoria: Prevalence and Correlates among Males” που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία υποστηρίζει επίσημα ότι και οι άντρες μπορεί να βιώσουν δυσφορία μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφανή λόγο και εξήγηση.

Αποτέλεσμα στο οποίο κατέληξαν αφού συνέλεξαν τις απαντήσεις που έδωσαν 1.200 συμμετέχοντες από 78 χώρες σε online ερωτηματολόγιο. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, το 41% έχει αισθανθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του το συγκεκριμένο συναίσθημα, το 20% τον τελευταίο μήνα και το 4% το νιώθει συστηματικά.

Ποιοι είναι τελικά οι λόγοι που προκαλούν το αίσθημα της λύπης μετά από μία πράξη, όπως το σεξ, που έχει συνδεθεί με την ευχαρίστηση; Ο Joel Maczkowiack, πτυχιούχος του πανεπιστήμιου που συμμετείχε στην έρευνα εξηγεί:

«Οι αιτίες είναι πολυπαραγοντικές, συμπεριλαμβανομένων τόσο των βιολογικών όσο και των ψυχολογικών παραγόντων. Για παράδειγμα, οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται ύστερα από ένα οργασμό μπορεί να αποτελούν μία πιθανή εξήγηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία ακόμη, που αφορά κυρίως τον δυτικό πολιτισμό σχετίζεται με το διαρκές άγχος που έχουν οι άντρες ότι γι’ αυτούς το σεξ πρέπει να είναι πάντα μία επιθυμητή και ευχάριστη διαδικασία την οποία πρέπει να φέρνουν με τον πιο αρρενωπό τρόπο εις πέρας, ικανοποιώντας τον εαυτό τους και τη σύντροφό τους».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.