ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο εισβολέας που μπήκε κρυφά και ανενόχλητος στη κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο παλάτι

Ο εισβολέας που μπήκε κρυφά και ανενόχλητος στη κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ για τους Βρετανούς είναι ιερό πρόσωπο, που η πλειοψηφία την λατρεύει και την υποστηρίζει. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο θρόνο, προσπάθησαν να εκδηλώσουν την αγάπη τους προς το πρόσωπο της βασίλισσας Ελισάβετ με παράξενο τρόπο.

Όμως μόνο ένας κατάφερε να δημιουργήσει τόσο θόρυβο, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο σκάνδαλο γύρω από την ασφάλεια του Μπάκιγχαμ.

Ο κοινός θνητός Μάικλ Φάγκαν, έμεινε στην ιστορία καθώς είναι ο μόνος που μπήκε χωρίς άδεια, στη κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας, την ώρα που κοιμόταν.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο ζωγράφος και διακοσμητής φαίνεται πως όταν πίνει γίνεται παραπάνω αυθόρμητος από όσο πρέπει. Στις 6 το πρωί της 8ης Ιουλίου του 1982, αποφάσισε να δει τη βασίλισσα από κοντά, αφού πρώτα είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Κατάφερε να σκαρφαλώσει από τον τοίχο του παλατιού, και να μπει στο εσωτερικό από ένα σωλήνα αποχεύτεσης, που κατέληγε σε ένα μικρό παράθυρο.

Αφού έβγαλε τα παπούτσια του και τις κάλτσες του για να μη λερώσει το Ανάκτορο, περιπλανήθηκε στο εσωτερικό χωρίς κανένας να αναρωτηθεί ποιος είναι αυτός ο ξυπόλητος ξένος.

Είδε από κοντά τη τεράστια συλλογή με έργα τέχνης που βρίσκονται μέσα στο παλάτι, και είπε να δει και τη σπάνια συλλογή με γραμματόσημα του Βασιλιά Γεωργίου Ε’.

Εκείνη την ώρα χτύπησε ο συναγερμός, αλλά οι υπεύθυνοι ασφαλείας θεώρησαν πως ήταν κάποιο τεχνικό λάθος.

Ο εισβολέας πανικόβλητος έτρεξε προς τον διάδρομο και ανενόχλητος προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δωμάτιο. Για κακή του τύχη αυτό ήταν της βασίλισσας Ελισάβετ.

“Είπαν ότι μάλλον φοβήθηκε. Δεν την τρόμαξα, όμως, πολύ. Ήμουν αρκετά σοκαρισμένος” δήλωσε στη “Sun”, καθώς περιέγραφε τη στιγμή που τράβηξε τις κουρτίνες του κρεβατιού και ανακάλυψε ότι τη βασίλισσα Ελισάβετ κοιμόταν. “Χρησιμοποίησε ένα τηλέφωνο που υπήρχε στο κομοδίνο για να καλέσει την ασφάλεια, αλλά πριν προλάβει να έρθει, σηκώθηκε από το κρεβάτι” ανέφερε αρχικά ο εισβολέας, λέγοντας στην συνέχεια πως “πέρασε δίπλα μου προσεκτικά και άρχισε να τρέχει με γυμνά πόδια έξω από το δωμάτιο”.

Συνελήφθη αλλά δεν του ασκήθηκε δίωξη αρχικά, αφού η βασιλική οικογένεια έδειξε μεγαλοψυχία. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν ερωτευμένος με τη βασίλισσα και ήθελε να της εκφράσει τα αισθήματά του.

Όμως αρκετό καιρό μετά στην απογραφή του παλατιού, βρέθηκε ότι λείπει ένα πανάκριβο κρασί από τη σπάνια συλλογή του πρίγκηπα Καρόλου. Ο άνδρας ξανασυνελήφθη, όπου και παραδέχθηκε ότι το ήπιε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στους διαδρόμους του παλατιού. Και πάλι αθωώθηκε από τους δικαστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για την ιστορία δεν γλύτωσε τη φυλακή, αφού καταδικάστηκε για κλοπή αμαξιού, πάλι σε κατάσταση μέθης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.