ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Sex fasting: Τι είναι και πως μπορεί να σε ωφελήσει;

Μια πρακτική που μπορεί να μην είχες σκεφτεί μέχρι τώρα

Sex fasting: Τι είναι και πως μπορεί να σε ωφελήσει;

Μπορεί η αποχή για καιρό από το σεξ σε μια σχέση να σου φαίνεται κάτι κακό, στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να την ωφελήσει πάρα πολύ.

Σύμφωνα με την Kortney Kardashian πάντως, αυτή η τακτική έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, καθώς την εφάρμοσαν με τον αγαπημένο της, Travis Baker και είδαν πολύ καλές εξελίξεις μεταξύ τους. Η νηστεία από το σεξ ή αλλιώς το sex fasting είναι μια τακτική, κατά την οποία το ζευγάρι απέχει εκούσια από το σεξ, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Όπως εξήγησε η διάσημη τηλεπερσόνα, η κατάσταση ήταν λίγο τρελή, αλλά έκανε τα πράγματα πολύ καλύτερα. Μοιάζει με κάθε άλλου είδους νηστεία, όπως π.χ. όταν πρέπει να κόψεις για λίγο το κρέας. Η πρώτη μπουκιά που θα φας μετά, θα είναι πιο νόστιμη από πριν.

Από την πλευρά τους, οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων, προτείνουν σε ζευγάρια που τους επισκέπτονται να ακολουθήσουν το sex fasting, μιας και είναι ένας τρόπος για να φουντώσει ξανά το πάθος σε μια σχέση.

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά η τεχνική αυτή μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά για ζευγάρια που η σχέση τους περνάει σοβαρή κρίση. Όλη η συνταγή, βασίζεται στο ότι τα ζευγάρια ξέρουν ότι θα πρέπει να περιμένουν για ένα διάστημα μέχρι να έρθουν ξανά σε επαφή. Όταν κάτι σαν το σεξ γίνεται απαγορευμένο, τότε συμβαίνει ένα κλικ στο μυαλό και έτσι, τα ζευγάρια ανακαλύπτουν ότι θέλουν όλο και περισσότερο από αυτό που τους απαγορεύεται να έχουν.

Εκτός από την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας ανάμεσα στο ζευγάρι, φαίνεται ότι ο τρόπος αυτός αυξάνει και το δέσιμο μεταξύ των ατόμων. Επιπλέον, συμβάλλει στην επίλυση δυσκολιών στο σεξ, όπως είναι π.χ. η στυτική δυσλειτουργία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, το sex fasting μπορεί να παίξει θετικό ρόλο και στον τομέα των ραντεβού, καθώς έτσι το άτομο μπορεί να καταλάβει και να ξεκαθαρίσει τι θέλει από τη νέα του γνωριμία, αλλά και να δει πιο καθαρά τις σεξουαλικές του ανάγκες και επιθυμίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.