Σίγουρα δεν έχεις ξανακούσει αυτές τις δουλειές – Κι όμως είναι το μέλλον

Μήπως να το σκεφτείς

Σίγουρα δεν έχεις ξανακούσει αυτές τις δουλειές – Κι όμως είναι το μέλλον

Οι δουλειές αλλάζουν ανάλογα με την εποχή. Όμως κάποιες θέσεις εργασίας δεν θα τις φανταζόμασταν ποτέ.

Ψηφιακή εργασία

Τα πράγματα άλλαξαν μετά τα lockdown και την πανδημία, με πολλούς να εργάζονται από το σπίτι. Η λέξη «υβριδικό» είναι πλέον μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου και ο «χώρος εργασίας» είναι πλέον ψηφιακός, απαιτώντας από νέους εργαζομένους να τον χτίσουν και να τον υποστηρίξουν.

Προς το παρόν, οι θέσεις εργασίας στον ψηφιακό χώρο εργασίας είναι θέσεις πληροφορικής όπου οι αρμοδιότητες περιλαμβάνουν το σχεδιασμό και τη συντήρηση ενδοδικτύων, εργαλεία εσωτερικής συνεργασίας και παραγωγικότητας (σκεφτείτε το Zoom, το Microsoft Office, το Google Workspace, το Slack), την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την εξυπηρέτηση πελατών.

Ψηφιακός στυλίστας

Πολυκαταστήματα υψηλής ποιότητας, σχεδιαστές και κατασκευαστές ειδών πολυτελείας χρειάζονται προσωπικούς αγοραστές που θέλουν να βοηθήσουν τους πελάτες να επιλέξουν την γκαρνταρόμπα τους — ψηφιακά. Οι ψηφιακοί στυλίστες έχουν να κάνουν με τα προϊόντα, να χτίζουν μια σχέση με τον πελάτη και να κάνουν προτάσεις για γκαρνταρόμπα.

Mηχανικός Έξυπνων Συσκευών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η δουλειά απευθύνεται σε μαθηματικούς ή άτομα που γνωρίζουν και που αισθάνονται άνετα με τη δημιουργία προγραμμάτων και μαθηματικών μοντέλων για την κατασκευή συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιώντας μεγάλα σύνολα δεδομένων για τη δημιουργία αλγορίθμων ικανών να μαθαίνουν και να κάνουν προβλέψεις. Σκεφτείτε την Alexa ή την Siri! Βοηθά ένα πτυχίο στην επιστήμη των υπολογιστών, στην επιστήμη δεδομένων, στα μαθηματικά ή στη στατιστική. Ορισμένα από αυτά τα προγράμματα τοποθετούν τους πτυχιούχους απευθείας σε θέσεις εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.