ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους του «Spiderman» πωλήθηκε σε δημοπρασία για το «αστρονομικό» ποσό των $1,38 εκατ.

Το κόμικ κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1963

Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους του «Spiderman» πωλήθηκε σε δημοπρασία για το «αστρονομικό» ποσό των $1,38 εκατ.

Σπάνιο αντίτυπο του πρώτου τεύχους του «The Amazing Spider-Man» πωλήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.

Το κόμικ, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1963, έφτασε το ρεκόρ των 1,38 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία.

Είναι ένα από τα δύο μόνο αντίτυπα του The Amazing Spider-Man No 1 που έχει χαρακτηριστεί σε «σχεδόν άριστη κατάσταση» από την υπηρεσία βαθμολόγησης κόμικς Certified Guaranty Company (CGC).

«Ήταν προφανές ότι αυτό το τεύχος Spider-Man ήταν μια ευκαιρία και η τελική τιμή το αντικατόπτριζε» δήλωσε ο Μπάρι Σάντοβαλ, αντιπρόεδρος της Heritage Auctions, της εταιρείας που διοργάνωσε τη δημοπρασία, σύμφωνα με το περιοδικό Fine Books.

Το αντίγραφο πωλήθηκε σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από μια έκδοση σε «σχεδόν άριστη κατάσταση», η οποία είχε πωληθεί τον περασμένο Ιούλιο για 520.380 δολάρια (410.184 λίρες Αγγλίας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πίτερ Πάρκερ και το alter ego του Spider-Man, που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Στιβ Ντίτκο και τον συγγραφέα Σταν Λι, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε ένα τεύχος Αυγούστου του 1962 της σειράς ανθολογίας Amazing Fantasy, που εκδόθηκε από τη Marvel. Από τη σειρά «The Amazing Spider-Man» που κυκλοφόρησε λίγους μήνες αργότερα, εκδόθηκαν περισσότερα από 900 τεύχη έως το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.