ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα λάθη στην εξαέρωση του καλοριφέρ σας που σας «κοστίζουν» ζέστη

Εξαέρωση καλοριφέρ και οικονομία στη θέρμανση

Τα λάθη στην εξαέρωση του καλοριφέρ σας που σας «κοστίζουν» ζέστη

Έτσι θα καταλάβεις πως κάτι δεν πάει καλά με τα καλοριφέρ σου. Εκτός από το ότι δεν ζεσταίνουν όσο θα έπρεπε το χώρο.

Ελέγξτε τα εξής

  • Τα καλοριφέρ είναι κρύα στο πάνω μέρος με αποτέλεσμα να μη ζεσταίνουν το χώρο σας.
  • Ακούτε ενοχλητικούς θορύβους από τα σώματα κάθε φορά που ενεργοποιείς τη θέρμανση.

Μόλις εντοπίσετε ποια καλοριφέρ δεν λειτουργούν αποτελεσματικά, θα πρέπει να κλείσετε το σύστημα και να τα αφήσετε να κρυώσουν τόσο, ώστε να μπορείτε να τοποθετήσετε το χέρι σας πάνω τους χωρίς καμία δυσκολία. Για να χρειάζονται εξαέρωση θα έχει παγιδευτεί αέρας μέσα τους και θα εμποδίζουν το ζεστό νερό να κυκλοφορεί τριγύρω

Τώρα θα χρειαστείτε ένα κλειδί καλοριφέρ, κάποια παλιά πετσέτα για την ανοιχτή βαλβίδα και μια ακόμη παλιά πετσέτα για το πάτωμα, και τέλος ένα δοχείο για να συγκρατήσει οποιαδήποτε μεγάλη διαρροή νερού να είναι δίπλα σας αν αρχίσει να τρέχει πολύ νερό ανεξέλεγκτα! Είναι πιθανό να απελευθερωθεί νερό όταν ανοίξετε τη βαλβίδα επειδή το σύστημα είναι υπό πίεση και μια μικρή ποσότητα θα εκτοξευθεί μαζί με τον αέρα οπότε να έχετε μια πετσέτα δίπλα σας.

Ανοίξτε τη βαλβίδα εξαερισμού του καλοριφέρ με το κατσαβίδι ή το κλειδί για εξαέρωση, περιμένοντας να φύγει όλος ο αέρας από το σώμα και να ξεκινήσει να τρέχει το νερό. Μην το κλείσετε πριν σταματήσει να τρέχει το νερό. Αφήστε το να αδειάσει εντελώς!

Μην κάνετε το λάθος και αφήσετε το δάπεδο χωρίς την δεύτερη πετσέτα γιατί θα αρχίσει να τρέχει νερό που ίσως να λεκιάσει. Οπωσδήποτε δίπλα σας και το δοχείο.

Μην κάνετε το λάθος να στρίψετε πολύ το κλειδί για εξαέρωση. Τόσο όσο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κλείσε τη βαλβίδα εξαερισμού του καλοριφέρ περιστρέφοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση τη βαλβίδα εξαερισμού, σκούπισε με το πανάκι το νερό που έχει τρέξει και συνέχισε στο επόμενο σώμα καλοριφέρ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.