ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τρώει ωμά συκώτια και αμελέτητα: O σύγχρονος Νεάντερταλ με τους 1,5 εκατ. ακόλουθους στο Instagram

Ένας life coach πρωτόγονης μορφής

Τρώει ωμά συκώτια και αμελέτητα: O σύγχρονος Νεάντερταλ με τους  1,5 εκατ. ακόλουθους στο Instagram

Τον περασμένο Αύγουστο, λίγο πριν ανοίξει προφίλ στο Instagram, τον ήξεραν μόνο φίλοι και συγγενείς. 10 μήνες μετά, έχει κοντά 1.5 εκατομμύριο ακόλουθους. Ο Liver King, ο Βασιλιάς του Συκωτιού, είναι οριακά ένα παρατράγουδο, αλλά θεωρείται ως και μεσσίας.

Πρόκειται για έναν life coach πρωτόγονης μορφής. Αρχέγονης, για να είμαστε πιο ακριβείς. Ο Liver King – το κανονικό του όνομα το έχει αποποιηθεί και όταν του το λένε, ρωτάει «ποιος είναι αυτός;» – έχει ενστερνιστεί τους 9 πυλώνες της αρχαίας φιλοσοφίας, οι οποίοι έχουν μια σπαρτιατική λογική και θέλουν έναν άντρα που να είναι Alpha Male.

«Ο σύγχρονος κόσμος έχει κάνει τους άντρες ασυνείδητα μαλθακούς και ο μόνος τρόπος να το ανατρέψουμε αυτό, είναι να ζούμε περισσότερο σαν τους αρχαίους, γυμνασμένους προγόνους μας». Αυτό είναι το μότο του. Πώς το επιτυγχάνει; Ύπνος, φαγητό, κίνηση, ασπίδα, σύνδεση, κρύο, ήλιος, μάχη, δεσμός. Αυτοί είναι οι 9 πυλώνες.

Γυμνάζεται όσο πιο…βάναυσα μπορεί, κυκλοφορεί ξυπόλητος στο χώμα για να συνδεθεί με το έδαφος, βγαίνει γυμνός σε κρύο και ζέστη και καταναλώνει ωμά όργανα από ζώα, κυρίως συκώτι, εξού και το Liver King. «Ζω σαν λιοντάρι, σαν τους alpha οργανισμούς», αναφέρει στο GQ.

Ο 45χρονος Brian Johnson που έγινε Liver King, ξεκίνησε πριν λίγους μήνες να μοιράζεται τη φιλοσοφία ζωής του με τον κόσμο, αλλά με τη γυναίκα και τους δύο γιους τους, είχαν ήδη ξεκινήσει να ζουν έτσι. Μικρή παρένθεση εδώ: προφανώς και κατάγεται και ζει στο Τέξας.
Η καθημερινότητα του περιλαμβάνει μπάνια σε παγωμένο νερό, εξάσκηση μασίστα, όπως να τραβάει οχήματα μόνο με τα δόντια του και γενικώς υποβάλλεται σε ασκήσεις που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Σε μια έπαυλη ισπανικού τύπου και 770 τετραγωνικών, που θυμίζει περισσότερο στρατόπεδο για ΟΥΚ παρά σπίτι, ο Liver King έχει μια πισίνα, ένα τζακούζι που το έχει μετατρέψει σε μικρή πισίνα θερμοκρασίας 2 βαθμών Κελσίου, έχει 4 ντόπερμαν να επιτηρούν τα πέριξ, το σαλόνι είναι ρινγκ για μποξ, στην είσοδο συναντά κανείς 20 τσεκούρια και όλοι κοιμούνται σε ξύλινες σανίδες, δίχως στρώμα, ακριβώς όπως οι άνθρωποι των σπηλαίων.

Ο Liver King καταναλώνει καθημερινά μισό κιλό ωμό συκώτι από ζώα που εκτρέφει και τα σκοτώνει, ρουφάει μυελό από οστά, τρώει τη γλώσσα και τα αμελέτητα και πίνει 51 σφηνάκια από αίμα. Πλέον, έχει συνηθίσει και ο οργανισμός του διαχειρίζεται την τόσο άμεση εισροή σιδήρου και βιταμινών. «Δεν είμαι νοσοκομείο, δεν είμαι γιατρός, δεν δίνω ιατρικές συμβουλές. Έχω όμως πτυχίο στη βιοχημεία», ξεκαθαρίζει.

«Τα λαχανικά δεν έχουν το ακατέργαστο υλικό που απαιτείται για να παραχθεί ένας υγιεινός εξοπλισμός όρχεων. Οι όρχεις (του ζώου) διαθέτουν όλα όσα χρειάζονται για να στηρίξεις και να ενισχύσεις τους δικούς σου», εξηγεί για την αγάπη του στην ωμοφαγία ζωικών όρχεων.

Για τον Liver King τα πάντα άλλαξαν στο γυμνάσιο, όταν άρχισε να γυμνάζεται με τη βοήθεια ενός συντρόφου της μητέρας του. Το σώμα του άλλαξε και τότε άρχισαν να τον παρατηρούν τα κορίτσια. «Κατάλαβα ότι πολλοί ήθελαν να γίνουν σαν και μένα και για πρώτη φορά στη ζωή μου, τα κορίτσια με πρόσεχαν».

Κάποια στιγμή στα 18 του παράτησε τη σχολή ιατρικής, πήγε σε μια φαρμακευτική εταιρεία και βρήκε αυτό το νόημα της ζωής.

Η ειρωνεία εδώ είναι πως απορρίπτει κάθε μέθοδο της δυτικής ιατρικής και φαρμακευτικής. Χρησιμοποίησε όμως τη δουλειά για να βγάλει λεφτά και να πάει στο επόμενο στάδιο.
Έτσι, μαζί με τη γυναίκα του, ο Liver King ίδρυσε μια εταιρεία με «αρχέγονα» συμπληρώματα, που έχει ετήσιο τζίρο πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια. Ο ίδιος δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με τα social media και στην αρχή δυσκολευόταν και απεχθανόταν να ανεβάζει όσα κάνει. Από τότε που το έκανε όμως, έγινε ένας influencer.

Πάρα πολλοί άντρες του στέλνουν για να τους καθοδηγήσει. Ο ίδιος είναι εξωπραγματικός σε επίπεδο άθλησης. Η άσκηση που τον έχει κάνει διάσημο είναι το Barbarian. Ο Liver King κρατάει σε κάθε χέρι ένα kettlebell περίπου 30 κιλών, έχει σε κάθε πόδι 9-10 κιλά βάρη, έχει 30 κιλά σε μια τσάντα πλάτης και σέρνει 50 κιλά σε έλκηθρο για περίπου ένα μίλι.

«Με ανησυχεί που έχουμε τόσο μαλθακούς άντρες σήμερα. Αν υπάρχει κι ένα 5% που από μαλθακοί θα γίνουν τοξικά αρρενωποί, μπορώ να το αντέξω», απαντάει στην κατηγορία πως οδηγεί τους άντρες στο να γίνονται βίαιοι.

Είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ο Liver King. Και μόλις ξεπεράσεις τον θαυμασμό για το τρομερό του σώμα, βλέπεις και την αναγούλα που προκαλεί όταν πίνει κυριολεκτικά αίμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.