ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tsunami cake: Τί είναι το νέο food trend που έχει γίνει viral

Δείτε πως θα το φτιάξετε

Tsunami cake: Τί είναι το νέο food trend που έχει γίνει viral

Κυκλοφορεί στο TikTok και όπως είναι φυσικό είναι viral! O λόγος για το tsunami cake.

Τι είναι το Tsunami Cake

Ένας «καταρράκτης επικάλυψης», αν θέλουμε να είμαστε πιο ποιητικοί. Γύρω από την ψηλή σε στρώσεις τούρτα υπάρχει μία πλαστική κυλινδρική μεμβράνη (σαν τσέρκι ζαχαροπλαστικής). Μόλις σηκώσουμε τη μεμβράνη μία «θάλασσα» κρέμας ή σοκολάτας την κατακλύζει δημιουργώντας ένα ξεχωριστό εφέ. Εκτός από tsunami cake θα το βρείτε και ως pull up cake ή pull me up cake.

Πώς ξεκίνησε

Στον κόσμο των ιντερνετικών trends είναι δύσκολο να πούμε με ακρίβεια από που ξεκίνησε κάτι. Όμως, το πρώτο σχετικό video έκανε την εμφάνισή του από τον λογαριασμό της Βραζιλιάνας Nayane Capistrano, κατά τη διάρκεια του ανοιξιάτικου lockdown, και εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα. Η ζαχαροπλάστρια δημιουργεί τέτοιες τούρτες την τελευταία δεκαετία και μπορεί επάξια να πάρει τον τίτλο της «μητέρας των tsunami cakes».

Τα υλικά του γλάσου που “πέφτει” σαν καταρράκτης συνδυάζουν την κρύα σαντιγί με χρώμα ζαχαροπλαστικής, συμπυκνωμένο γάλα και γάλα με πλήρη λιπαρά ώστε να αραιώσει λίγο το μείγμα.

Πώς να το φτιάξετε σπίτι σας

Εδώ χρειάζεται ένα disclaimer: Για να είναι επιτυχημένο το εγχείρημα χρειάζεται να είστε έμπειροι στο να φτιάχνετε τούρτες. Μπορεί ως διαδικασία να μην είναι ιδιαίτερα δύσκολη, όμως, χρειάζεται να έχετε κατακτήσει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής -έστω σε έναν ικανοποιητικό βαθμό- προκειμένου να το δοκιμάσετε.

Θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο στρώματα από παντεσπάνι που ανάμεσά τους θα έχουν μία στρώση από γλάσο. Στη συνέχεια, τυλίξτε με τη μεμβράνη ζαχαροπλαστικής την τούρτα και γεμίστε όσο περισσεύει με το frosting της επιλογής σας. Ως bonus μπορείτε να βάλετε πάνω από το γλάσο διάφορα toppings, όπως chocolate chips, τρούφα, sprinkles, βρώσιμες νιφάδες και ό,τι ακόμα θέλετε. Άλλωστε, μέρος της ομορφιάς αυτού του trend είναι πως μπορεί να προσαρμοστεί στα δικά σας γευστικά γούστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καλή επιτυχία!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.