ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βασίλισσα Ελισάβετ: Aυτός είναι ο λόγος που γιορτάζει δυο φορές τα γενέθλιά της κάθε χρόνο

Όπως και πολλοί Βρετανοί μονάρχες

Βασίλισσα Ελισάβετ: Aυτός είναι ο λόγος που γιορτάζει δυο φορές τα γενέθλιά της κάθε χρόνο

Στις 21 Απριλίου 2022, η Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έγινε 96 ετών.

Για να τιμηθεί αυτή η περίσταση, υπάρχει συνήθως μια σειρά από παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλο το Λονδίνο: ένας χαιρετισμός με 41 όπλα στο Hyde Park, ένας χαιρετισμός με 21 όπλα στο Windsor Great Park και ένας χαιρετισμός με 62 όπλα στον Πύργο του Λονδίνου.

Ως επί το πλείστον, η μονάρχης γιορτάζει τη μεγάλη της ημέρα ιδιωτικά. Αλλά τον Ιούνιο, η βασίλισσα παρελαύνει συνήθως στο Λονδίνο ως μέρος μιας πλούσιας γιορτής γενεθλίων γνωστή ως Trooping the Color (η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί στις 2 Ιουνίου 2022).

Η βασίλισσα Ελισάβετ, όπως πολλοί Βρετανοί μονάρχες πριν από αυτήν, έχει δύο γενέθλια: την πραγματική επέτειο της ημέρας που γεννήθηκε και μια ξεχωριστή ημέρα που χαρακτηρίζεται ως «επίσημα» γενέθλιά της (συνήθως το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου). Γιατί; Γιατί η 21η Απριλίου είναι συνήθως πολύ κρύα για μια σωστή παρέλαση.

Η παράδοση ξεκίνησε το 1748, με τον βασιλιά Γεώργιο Β’, ο οποίος είχε την ατυχία να γεννηθεί τον ψυχρό Νοέμβριο. Αντί να κινδυνεύουν τα υποκείμενά του να κρυώσουν, συνδύασε τον εορτασμό των γενεθλίων του με το Trooping the Colour.

Η ίδια η παρέλαση ήταν μέρος της βρετανικής κουλτούρας για σχεδόν έναν αιώνα μέχρι εκείνη την εποχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Εδουάρδος Ζ’, ο οποίος είχε επίσης γενέθλια τον Νοέμβριο, ήταν ο πρώτος που τυποποίησε το Ιούνιο Trooping the Color και ξεκίνησε μια παράδοση παρέλασης των στρατευμάτων που προσέλκυσε πλήθη θεατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.